Спортсменка з Березнівщини, постраждала в ДТП, потребує допомоги (Фото)

17.01.2018 12:47   Джерело: http://4vlada.com
Опубліковано : Наталія Рівненська

16-річна Настя з Березнівського спортивного ліцею 5 місяців лікується після важкого ДТП. Повідомляє «Четверта влада». 

Про це також написала Антоніна Торбіч на своїй сторінці у Фейсбук.

«Сьогодні мене з 14-річним сином виписали з відділення травматології обласної дитячої лікарні. Поки лежали - познайомилася з багатодітною мамою Людмилою, яка вже не один місяць, з невеличкою перервою, фактично живе в лікарні разом з дочкою - 16-річною спортсменкою Настунею. Після важкої травми мозку через ДТП (лікар називає це одним з найважчих станів, з яких вдалося тут у лікарні виходити дитину) вона місяць була у комі, ще кілька місяців - майже у несвідомому стані. Зараз вже посміхається і говорить окремі слова. 

На лікування вже пішло близько 20-ти тисяч гривень. Сім'я продала одну корову, готується продати й другу.

Вирішила спробувати трішки допомогти мамі та її дівчинці. Адже реабілітації потребує і менший брат Насті, а з чоловіком Людмила давно розлучилася, тож може розраховувати лише на допомогу від односельців та небайдужих людей.
Кошти також збирає Вікторія Мамотюк».

На сайті http://4vlada.com йдеться про життя жівчинки до аварії та її боротьбу після ДТП, аби повернутися до повноцінного життя:

– Мам, мені здається, що ти меншого брата любиш більше, ніж мене, – Людмила Миронець з села Друхів Березнівського району згадує слова своєї 16-річної доці Настуні, яка скучала за нею, коли та була в лікарні з меншим сином.

– Доцю, мамі чи той пальчик вріж, чи інший – болить однаково, – втішала Людмила дочку.

Зараз Настя, учениця Березнівського спортивного ліцею, не може поскаржитися на меншу увагу від мами. На жаль. Бо вже майже п’ять місяців вона – під щогодинною пильною увагою, більшу частину цього часу провела в несвідомому стані, місяць була у комі.

А все після того злощасного дня 20 серпня, коли будучи за кермом мотоцикла (позаду ще сидів її друг), врізалися в автомобіль, який неочікувано для дітей повернув попереду.

Настя вилетіла з мотоцикла, вдарилася головою об машину. Наслідок – поломаний в багатьох місцях скелет, в тому числі й хребет, щелепи, ураження мозку, місяць коми, реанімації в обласній дитячій лікарні і ще два місяці подальшого лікування в цій же лікарні.

– Настя – одна з найважчих дітей, яких тут виходили, – пригадує нейрохірург обласної дитячої лікарні Сергій Романчук, який відповідає за лікування дівчинки. – Коли через три місяці після аварії Настю виписували додому, то вона практично ні на що не реагувала.

Зараз Настя вже посміхається, почала нещодавно говорити окремі слова чи уривчасті фрази. Поки що не може сидіти й ходити. Лікар каже, що основна причина цього – травма мозку, а не хребта. Днями Насті ще зробили операцію – видаляли хронічні гематоми, які утворилася після травми, а за цей час збільшилися. На відновлення та реабілітацію потрібен час та гроші.

– Було що три тисячі в день на ліки після операції пішло, зараз то менше двох йде, – каже Людмила, мама Насті. – Вже продали одну корову осінню, зараз кажу своєму батьку (живуть в одній хаті), щоб готував до продажу й другу, бо не вкладемося.

Людмила розповідає, що після ДТП щоб допомогти Насті, частину коштів зібрали односельці. Чоловік не допомагає, з ним давно розлучені. На вихованні, окрім Насті, ще 13-річний син, який має інвалідність через проблеми з опорно-руховим апаратом, та 20-річна донька.

– Настя – така бойова в мене дівчина, – жінка ледь тамує сльози. – Захоплюється бойовим гопаком, має за 2 роки 10 медалей на різного рівня конкурсах. Артистична, душа компанії.

Люмила розповідає, що в перші місяці після аварії витратили на лікування близько 20-ти тисяч гривень. Продали тоді корову і змушені були відкласти реабілітацію синові (бо не було з ким поїхати – мама жила в лікарні з Настею).

Тепер же жінка готова продати й другу корову, щоб тільки допомогти дочці, яка має шанс значно покращити свій стан, хоч це і досить тривалий у часі процес. Потрібні ліки, а потім – довготривала і так само не безкоштовна реабілітація.

Настя мріє стати тренеркою з бойового гопака. На світлині – два роки  тому, з медаллю та своїм тренером.

Давайте підсилимо шанси Насті на одужання і повернення до справ, якими вона захоплюється.

Допомогу для  Насті, за яку я зможу відзвітуватись, можна перерахувати сюди:

Карта Приватбанку: 4149 6258 0062 9758 Торбіч А. О. (я передам кошти мамі і відзвітуюся про витрати в блозі і на Фейсбук-сторінці).

Телефон відділення травматології Рівненської обласної дитячої лікарні: 0362 28-74-45

Телефон мами Людмили Миронець: 096-225-20-29

За матеріалами http://4vlada.com 

null
Фото http://4vlada.com

 

null
Фото http://4vlada.com

 

null
Фото http://4vlada.com

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: http://4vlada.com