На Рівненщині школяр захворів на туберкульоз

19.01.2018 17:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Нещодавно у Здолбунові виявили туберкульоз в учня місцевої гімназії. Під час планового огляду у старшокласника лікарі встановили бацилярну, тобто відкриту, із виділенням мікобактерій, форму туберкульозу. Про це повідомляє Радіо Трек.

Всі інші діти, які навчаються у закладі, здорові. Наразі хворий перебуває на лікуванні, а в навчальному вжили заходів, аби запобігти можливому поширенню захворювання.

- Проведені збори з батьками класу, розказано про цю ситуацію. Працюємо з працівниками тубдиспансеру, буде зустріч працівників з дітьми, де вони розкажуть про особливості хвороби, про профілактику, аби не захворіти. Профілактичні заходи та обстеження дітей проведемо, аби підстрахуватися. Проведена дезінфекція повітря у всьому навчальному закладі, аби підстрахуватися знову ж таки, - зазначив директор Здолбунівської гімназії Іван Гнатюк.

Довгий час у навчальному закладі випадків захворювання на туберкульоз не було.

В області ж ситуація з захворюваністю на туберкульоз «пішла на спад», зазначив лікар-епідеміолог відділення особливо небезпечних інфекцій обласного лабораторного центру Рівненщини Ілля Філіпченко.

Протягом 2017-го року на бацилярну форму захворіло на 10 % менше людей, ніж 2016-му. Тобто трохи більше 50-ти на 100 тис. населення. Щодо підлітків до 17-ти років, то за словами спеціалістів, їх у позаминулому році захворіло 19 осіб, а протягом минулого – лише 9. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews