Водії рівненських маршруток залишаться безкарними

21.01.2018 15:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Рівняни підтримали електронну петицію з пропозицією позбавляти ліцензії перевізників, які з’їжджають з рейсів після 22-ї години. Її автор Роман Лукащук зазначив, що у спальні райони в цей час маршрутками доїхати практично неможливо.

Коментуючи ситуацію журналістам РТБ: Рівне Суспільне, очільник Рівного зазначив, що йому проблема відома і без цього, але вирішити її поки неможливо. Угоди з перевізниками, які раніше з’їжджають з маршрутів, він не розриватиме, бо це може тільки нашкодити. Міський голова прогнозує, що ситуація зможе частково покращитись тоді, коли уряд запровадить монетизацію пільг і абсолютно усі пасажири за проїзд платитимуть. Останні роки, додав Володимир Хомко, держава не дала на відшкодування за проїзд пільговиків жодної копійки.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

«А в Конституції чорним по білому написано – держава забезпечує пільгові перевезення. Вийміть і покладіть нам наші гроші! І ви їм нічого не зробите, по всій Україні, подзвоніть в будь-яке місто – одна й та сама ситуація. Маршрутки стали дуже низькорентабельні, тому ніхто не вкладає гроші в їхній розвиток і не буде вкладати, бо це приватний бізнес. Водії повтікали, перевізники – низькорентабельні і просто сходять з маршруту. От я покараю – він піде і не буде ніякого автобуса. Просто ніякого».

В той же час представник перевізників бачить ситуацію по-своєму:

Валентин Демчук, керівник ГО «Союз перевізників України»:

«Міська влада взагалі не приділяє уваги цим перевізникам, які опинились на краю. Ще трошки – і цей бізнес в нашому місті буде просто знищений. Всім відомо, що ввечері рейси повністю нерентабельні, тому з’їжджають і намагаються просто вижити. Сьогоднішній тариф – це взагалі ганьба. Зарплати при цих тарифах, – навіть на хороших маршрутах, – практично не залишається».

За матеріалами http://vkuluarah.com.ua 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews