Віра Мельникова

Віра Мельникова

Філолог, письменниця, член літоб’єднання «Наше коло» при НСПУ, блогерка

Прикраси Даринки Рожко успішно продані на благодійному аукціоні

На щорічному Різдвяному бенефісі бізнес-тренера, директора та засновника тренінгового Центру «Лотос-Інвест» Володимира Новацького

22.01.2018 08:30   Джерело: RvNews
Автор : Віра Мельникова

Ніхто з нас не застрахований від хвороб, природних катаклізмів та інших трагічних подій в нашому житті. І коли приходить біда, то часто людина залишається сам на сам із своїм горем. Особливо це стосується здоров’я.

У наш непростий час, коли соціальна незахищеність перетворилася на норму, а заклики про допомогу чи збір коштів на лікування стали звичними, весь тягар відповідальності й підтримки лягає на плечі суспільства, небайдужих громадян, які просто не можуть лишатися осторонь чужої біди.

Бабуся плете спрацьованими руками, що вже не слухаються, теплі шкарпетки військовим, дитина переказує наколядовані гроші малюку, якому потрібна термінова операція. Таких випадків сотні, тисячі. І саме на цій небайдужості, жертовності, милосерді тримається наш український світ.

Добро не має вікових обмежень, кордонів, правил. Нещодавно я дізналась про вражаючий прояв людяності, зовсім не дитячої свідомості Дарини Рожко. Дівчинка вже не один місяць перебуває на лікуванні в лікарні і на власні очі бачить, як діти борються зі складними недугами, особливо коли боротьба триває роками та супроводжується супутніми захворюваннями, а матеріальної допомоги чекати немає звідки. 

У лікарні Даринка захопилася виготовленням прикрас власноруч. Її дивовижні вироби вже користуються чималим попитом серед молоді. З метою допомогти важкохворим дітям Дарина виготовила і передала на аукціон кілька прикрас, які стали благодійними лотами на щорічному Різдвяному бенефісі бізнес-тренера, директора та засновника тренінгового Центру «Лотос-Інвест» Володимира Новацького. Прикраси прийшлися до смаку поважному товариству, тож на аукціоні за представлені лоти тривала запекла фінансова боротьба.

null
Фото автора

До слова, частина від усього збору аукціону, буде також передано на лікування дівчинки, з якою Даринка потоваришувала у лікарні, – десятирічній Софійці (діагноз: злоякісна епендимома головного мозку, рецидив). Понад 7 років вона мужньо бореться з недугою і має низку супутніх захворювань. Тож гості бенефісу, серед яких були друзі родини пана Новацького, партнери та вдячні клієнти тренінгового центру, члени «Mafia club Invest» охоче підтримали добру справу і зголосилися допомогти коштами.

Отримавши офіційне запрошення на урочисте традиційне дійство, я також долучилася до участі в аукціоні, передавши організаторам зроблену власноруч символічну ляльку «Мафіозик», яка була успішно продана і всі виручені за неї гроші передано на користь хворим дітям.

null

Поспілкувавшись з активними членами товариства, я багато чого дізналася про діяльність Центру, різноплановість заходів і зрозуміла, що участь у благодійних акціях її членів невипадкова. Підприємець Олена Муляренко, яка ось уже другий рік залюбки з великою користю для себе тут проводить свій вільний час, сама мати трьох дітей. Розуміє, як важливо підтримати людину, яка потрапила в біду, особливо, якщо ця біда трапилася з дитиною.

Пан Роман Гелетій – страховий брокер, вже більше року відвідує тренінги. Він – голова багатодітної родини, також не стоїть осторонь нагальних соціальних проблем. Розуміє, що благодійність – це свого роду інвестиція в майбутній духовно-інтелектуальний потенціал країни.

null
Даринка Рожко. Фото з мережі Інтернет

Активний член товариства і багаторічний партнер Центру пан Олег Рожко вболіває за долю своєї хворої 13-річної дочки Даринки і прагне допомагати іншим дітям із складними діагнозами. Він підтримує рішення керівництва тренінгового Центру «Лотос-Інвест» систематично виділяти кошти на благодійність.

null
Фото автора

З розмови з паном Володимиром Новацьким дізналася, що у листопаді минулого року організацією була передана значна сума грошей для лікування хворим дітям. І надалі плануться фінансово підтримувати тих, хто цього потребує.

Україна має багату історію благодійної діяльності й меценатства і саме зараз слід звертатися до славного досвіду наших пращурів у цьому питанні. Благодійність повинна стати невід’ємним атрибутом суспільства.

null
Фото автора

Звісно, благочинністю, волонтерством та добрими справами не слід хизуватися. Але цим потрібно займатися. Не можна лишатися осторонь чужих негараздів, адже чужої біди не буває, і ніколи не знаєш, в якій ситуації завтра опинишся сам. Добра нам усім, людяності і щирих сердець!

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews