У Володимирці було презентовано оновлення генерального плану селища

23.01.2018 21:49   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

У Володимирці минулого тижня на відкритих громадських слуханням, які відбулися  в РБК було  презентовано оновлення генплану. Проект передбачає розширення меж селища у північному напрямі (за "Бурками") орієнтовно на 100 га та в інших напрямах, які позначені на карті червоною штрих-пунктирною лінією. До меж селища буде включено і територію колишнього літнього табору ("БАМ"), що знаходився у напрямі с. Антонівка, повідомляє сайт POLISSYA.NET.

Запроектовані й земельні ділянки для будівництва нових дитячих садочків та шкіл, інших об'єктів інфраструктури селища, та ділянка для будівництва у Володимирці сонячної електростанції. Також у період слухань до селищної ради надійшло декілька аналогічних за своїм змістом пропозицій щодо розробленого проекту генерального плану, які стосувалися розширення меж селища приблизно на 100 га у східному напрямі (урочище "Марцинова гора").

Проте аби повноцінно користуватися генпланом та розпоряджатися землями селища, потрібно буде ще розробити історико-архітектурний опорний план селища, адже Володимирець внесено до Списку історичних населених пунктів України. Також необхідно розробити план зонування селища, змінити його межі та винести межі населеного пункту в натуру. Зміна меж дозволить вирішити питання з недостатньою кількістю земельних ділянок для житлової забудови та сформувати комерційно привабливі ділянки у межах Володимирця з метою залучення у селище інвестицій.

Лише опісля цих процесів, які коштуватимуть селищному бюджету ще кількох сотень тисяч, новий генплан запрацює.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews