У Рівному одесити представили фотовиставку «Одеса-Стамбул: два погляди»

25.01.2018 14:10   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Світ життя звичайної людини у двох європейських містах об’єднали на одній виставці у Рівному двоє професійних фотомитців із Одеси Олександр Синельніков та Олег Недвига. Митці прибули до нашого міста на запрошення рівненського фотохудожника Олександра Харвата. Близько ста світлин розміщені на двох виставкових майданчиках – у Рівненському краєзнавчому музеї та у ТЦ «Злата Плаза».

null
 Фото Галини Данильчук

Автори світлин були присутні на презентації і поділились своїми думками про подорожі з фотоапаратом, про вміння бачити цікаве через об’єктив фотокамер, про складності й успіхи творчості фотомитця. Адже фотографувати людей без їх згоди на це є проблематично, особливо у таких країнах як Туреччина.

null
 Фото Галини Данильчук

Та справжній фотограф, як і мисливець за цікавими моментами і сюжетами людського життя, є людиною вигадливою і сміливою. У фотографів є таке поняття – «фото з пуза», коли майстер тримає фотокамеру на поясі, а в потрібний момент натискає курок зйомки. Хоча хороший кадр може бути лише один із сотень таких натискань, однак результат того вартий. На виставці сюжетні фото жінок, дітей, стариків, які цікаво розглядати і через них глядач пізнає інший соціум, фото викликають різноманітні емоції.

null
 Фото Галини Данильчук

Кожна світлина Олега Недвига – це екскурс в Стамбул, місто, де змішались різні культури, релігії і звичаї. Не менш цікавий живий організм міста біля моря – Одеси, з притаманним йому гумором, сонцем, і простотою звичайних одеситів, які зафіксував Олександр Синельников.

null
Олег Недвиг.  Фото Галини Данильчук

 

null
Олександр Синельников.  Фото Галини Данильчук

Обоє одеських фотографів є відомими митцями в культурному середовищі України і за кордоном. Не вперше вони є гостями Рівного, де брали участь у виставках та фестивалі «Фотовернісаж на Покрову».

null
 Фото Галини Данильчук

Після відкриття виставок одеські фотомитці відвідали наш знаменитий «Тунель кохання» та побували в с. Бронники, де фотографували зимовий пейзаж «тунелю», старовинну церкву в с. Бронники і кладовище, де поховані німецькі солдати періоду другої світової війни.

null
Олег Романчук, заступник директора Рівненського краєзнавчого музею.  Фото Галини Данильчук

 

null
Рівненські фотомисткині Валентина Захарова і Олена Додчук.  Фото Галини Данильчук

 

null
Рівненська фотографиня Світлана Кравчук.  Фото Галини Данильчук

 

null
Рівненський фотохудожник Анатолій Похилюк. Фото Галини Данильчук

 

null
Подорож в Тунель кохання.  Фото Галини Данильчук

 

null
Мисливці за фотокадрами.  Фото Галини Данильчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews