Голову Малостидинської сільської ради на Рівненщині нагородили «Орденом княгині Ольги»

31.01.2018 23:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Високу відзнаку Президента України отримала сільська голова Малостидинської сільської ради на Рівненщині. Людмилу Король нагородили «Орденом княгині Ольги», пише Північ-інфо.

Сільська голова керує нині двома селами у Костопільському районі Майдан та Малий Стидин. Високу нагороду Людмила Король отримала у Рівному під час колегії ОДА. На території сільської ради проживає майже тисяча осіб.

null
Фото Північ-інфо

Село Малий Стидин має багату історію: ще з початком 1-ї світової війни село було прифронтовим. В 1916 році тут розташувались солдати армії генерала Брусилова. В приміщенні школи був розташований шпиталь, а на подвір’ї школи солдати побудували лазню. Жителі села брали участь у війні, будували укріплення, прокладали дороги. Так було прокладено дві дороги від села Майдан до річки Корнин сучасної Волинської обл. У лісі болотисті місця вимощували дубовими колодами.

У періоди УНР, гетьманату та Директорії селяни перебували у різних формуваннях, по різні сторони барикад. Були в січових стрільцях, петлюрівських, радянських військах. У період окупації села Польщею 7 червня 1925 року в селі М.Стидин відбувся виступ селян проти місцевого багатія. Учасники виступу були притягнені до суду.

Село Малий Стидин – колиска УПА. Біля цього села на хуторі Гутвин розташовувався штаб УПА-Північ, старшинська і під старшинська школи, шпиталь. Тут зведений величний пам'ятник.

null
Фото з мережі Інтернет

Інше село, яке належить до Малостидинської сільради – Майдан. Воно розташоване за 33 км від районного центру, населення – 218 жителів. В селі є школа, фельшерсько-акушерський пункт та сільський клуб.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews