Нові сільські амбулаторії будуватимуться на Рівненщині

02.02.2018 15:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

У Рівненській ОДА тривають консультації щодо формування мережі закладів первинної медичної допомоги.

Голови РДА, ОТГ разом з керівниками центрів ПМСД подають також свої пропозиції щодо будівництва нових сільських амбулаторій. У спільних зустрічах беруть участь заступники голови ОДА Віталій Ундір та Світлана Богатирчук-Кривко, а також представники управління охорони здоров’я.

null

Мережа має бути спроможною та доступною для людей. До неї включають діючі заклади надання меддопомоги, а також визначають, де необхідно провести реконструкції та збудувати нові сільські амбулаторії. Узгоджені проекти мережі ОДА подасть на розгляд до Мінрегіону та МОЗу.

Нагадаємо, що план мережі потрібен для ефективного впровадження Закону №2206 «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості». На реалізацію медичних проектів на селі для Рівненщини передбачено державну субвенцію понад 200 млн. грн. Рекомендований розмір співфінансування ОТГ та районів – не менше 15%.

Інформація Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews