Класи «Кобзариків» в Рівненському обласному ліцеї-інтернаті не закриватимуть

08.02.2018 10:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

На сайті Рівненської ОДА з’явилася інформація, що заперечує попередні повідомлення у ЗМІ стосовно подальшої долі класів «Кобзарики» в обласному ліцеї-інтернаті.

Насправді наразі питання закриття класів естетичного виховання не стоїть. Навпаки, думають над тим, як їх зберегти і, водночас, не порушити приписи нового Закону про освіту.

Адже він передбачає змінити тип інтернатного закладу на спеціальний або спеціалізований. РОЛІ обрав науковий напрямок. А «Кобзарики» – є мистецьким. Саме тому в Рівненській ОДА відбулось засідання робочої групи за участю юристів та представниками ліцею-інтернату.

«Є закон «Про освіту» і завдання Рівненської ОДА забезпечити його виконання. З іншого боку, ми шукаємо рішення, тому що не хочемо втратити такі унікальні класи. У зв’язку з тим, що майже 90% дітей тут саме з Рівного та Рівненського району, ми звернулися до міської ради з пропозиціями розмістити ці класи у будь-якій загальноосвітній школі міста. Однак, в листі за підписом заступника міського голови Галини Кульчинської є пропозиція перенести «Кобзариків» до міського Палацу дітей та молоді, як гурток. Натомість, батьки хочуть зберегти їх як повноцінну мистецьку школу», – прокоментувала заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Обласна адміністрація не підтримує пропозицію міської ради, тому підготувала до Міністерства освіти та науки лист, в якому просить роз’яснення та можливості поєднання двох напрямків в одному закладі.

«Разом з тим, ми запропонували як один з варіантів – школу-інтернат в селі Олександрія. Адже і там можливе цілодобове перебування учнів, відмінна матеріально-технічна база та компетентні педагоги, а також екологічні умови. Передбачено і доїзд», – підсумувала Світлана Богатирчук-Кривко.

Водночас заступниця голови переконана, що цю тему разом з невірними висновками про закриття "Кобзариків" використовують для політичного нагнітання ситуації.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews