Привільненська ОТГ інвестує в головний ресурс майбутнього – дітей

09.02.2018 19:10   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

У Привільненській громаді головним пріоритетом є виховання підростаючого покоління – дошкільнята та школярі, а також молодь. Відтак першочергово поставили за мету – усіляко сприяти розвитку дошкілля та розвитку інноваційних методик навчання. Наприкінці 2017 року у селі Молодаво Привільненської ОТГ завдяки утворенню тут громади, відкрили дитячий садочок «Сонечко».

null
У груповій кімнаті. Фото Проекту Пульс АМУ

 

null
В роздягальні. Фото з мережі Інтернет

Тож тепер 25 діток села Молодаво цілий день перебувають під наглядом вихователів. Тут створені для дітвори усі умови: зручна спальня, затишна ігрова кімната, сучасна їдальня, облаштовані рукомийники та закуплені нові меблі.

null
 Наймолодші вихованці. Фото Проекту Пульс АМУ

 

null
Простора кухня.  Фото Проекту Пульс АМУ

 

null
Кухня.  Фото Проекту Пульс АМУ

 

null
Простора й затишна спальня.  Фото Проекту Пульс АМУ

Проте виявилось, що однієї групи на село, яке розташоване неподалік Рівного, мало. Тому тут вже готують нове приміщення під ще одну групу.

null
Готується приміщення для ще однієї групи.  Фото Проекту Пульс АМУ

На реконструкцію цього приміщення Привільненською громадою спрямовано 680 тисяч гривень, та ще 500 тисяч – залучено з програми соціально-економічного розвитку територій.

null
Задуматися є над чим.  Фото Проекту Пульс АМУ

Водночас громада вдосконалює й інші навчальні заклади. Так нині Привільненську школу 1-3 ступеню з гордістю показують гостям, які завітали у громаду з робочим візитом. У школі замінили вікна, двері, зробили ремонти у класах, оновили матеріальну базу, в навчальному процесі використовують новітні методи навчання.

null
Фото Проекту Пульс АМУ

Директор школи Віталій Крамчинський каже, що нині вже ця школа планується до того, щоб стати опорним закладом, орієнтуватимуться й на побажання дітей щодо профільного навчання.

Партнерам з Польщі та консультантам Проекту ПУЛЬС Асоціації міст України громада презентувала власні досягнення та напрацювання у галузі освіти. Обговорили основні напрямки співпраці польської гміни та Привільненської громади. Громада має чимало планів на майбутнє, адже є ще багато не вирішених питань. Однак тепер вже всім зрозуміло, що втілити усе задумане в життя можна лише об’єднавши усі сили. 

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews