На Рівненщині відзначатимуть 110-ту річницю від дня народження Тараса Бульби-Боровця

14.02.2018 13:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

13 лютого в будівлі Рівненської обласної ради відбулося засідання робочої групи з питань підготовки та відзначення 110-ї річниці від дня народження Тараса Бульби-Боровця.

 Серед основних заходів із відзначення уродин командира УПА «Поліська Січ»: проведення тематичних виставок фото- та архівних документів; підготовка відповідної експозиції у музеях області, зокрема у селі Бистриці, де народився повстанець; організація та проведення мандрівного табору «Шляхами Бульби-Боровця»; підготовка та видання книг історичного характеру присвячених подіям того часу та, можливо, виготовлення короткометражного документального фільму про життя і боротьбу повстанця.

null
Фото з сайту Рівненської обласної ради

Окрім того, представники робочої групи розглянули звернення депутата Рівненської обласної ради Сергія Свисталюка, про необхідність встановлення на території області дороговказів до визначних місць часів національно-визвольної боротьби ОУН-УПА 1942-1954 років та військових округів Української повстанської армії. Протягом наступного місяця працівники обласного краєзнавчого музею мають напрацювати список найвизначніших місць, які потребують встановлення вказівників на основних автодорогах області у відповідності до державних стандартів.

 «Перш за все, напрацьовуючи план заходів із відзначення дня народження Тараса Бульби-Боровця, всім нам: представникам місцевого самоврядування, виконавчій вертикалі, історикам та представникам музейної спільноти, необхідно усвідомлювати, що кінцевий результат наших дій повинен об’єднувати українців навколо ідеї сильної незалежної нації та, звісно ж, представити історію боротьби нашого земляка за ці принципи», - зазначив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews