Аграрії Рівненщини сплатили до бюджету майже 20 млн грн лише за минулий місяць

21.02.2018 22:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

ГУ ФДС у Рівненській області повідомляє, що сільськогосподарськими товаровиробниками, платниками єдиного податку 4 групи,  за січень 2018 року сплачено 19,4 млн. грн. єдиного податку, що на 8 млн. грн. або на 70% перевищує надходження аналогічного періоду минулого року.

Підтвердити або обрати четверту групу платника єдиного податку потрібно у термін – не пізніше 20 лютого поточного року.

Відповідно до п. 292 прим. 1.2 ПКУ базою оподаткування податком для платників єдиного податку четвертої групи для сільськогосподарських товаровиробників є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень), з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 1 січня базового податкового (звітного) року відповідно до порядку, встановленого ПКУ.

Базою оподаткування податком для платників єдиного податку четвертої групи для земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ) є нормативна грошова оцінка ріллі в Автономній Республіці Крим або в області, з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 01 січня базового податкового (звітного) року відповідно до порядку, встановленого ПКУ.

Сплачується єдиний податок платниками четвертої групи щоквартально протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу у таких розмірах: за перший та другий квартали — по 10%, третій квартал — 50%, четвертий — 30%.

ГУ ДФС у Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews