На Поліссі Кисорицьку школу то будували, то на роки кидали

А тепер приміщення школи, що вже 10 років пустує потребує додаткової експертизи

23.02.2018 07:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Частково зведені шість класних кімнат та величезний спортзал, на жаль, чомусь не використовуються за призначенням.

У 2009 році з’явився двоповерховий фасад, провели комунікації, поштукатурили стіни. За браком коштів будівництво декілька разів призупиняли і знову розпочинали. За останні роки зросла не лише вартість проекту, а й змінилися державні будівельні норми. 

null
 Фото з сайту РОДА

Директор школи Валентина Самойлюк сподівається, що питання зрушить з місця, адже останніми роками діток в селі народжується більше і демографічна ситуація покращується. Про проблеми вона розповіла представникам влади, які побували в закладі: «У школі постійно збільшується кількість паралельних класів, не вистачає кабінетів. А це приміщення довгі роки пустує».

null
 Фото з сайту РОДА

Для завершення будівництва необхідно ще постелити підлогу, викласти плитку та облаштувати сходи. Найбільше робіт потребує спортзал – підлога була покладена із порушенням технології, тому її демонтували. Загалом усе приміщення потребує часткового ремонту, адже пройшло багато часу.

null
 Фото з сайту РОДА

Втім, першочергово треба відкоригувати проект та провести повторну експертизу проекту. Відповідне доручення вже отримало районне управління освіти.

«Прикро, що є таке приміщення, але не використовується. Звичайно ми будемо добудовувати, бо це наше завдання. Після коригування проекту і усунення допущених недоліків, будемо шукати кошти для фінансування. Скоріше за все, це буде декілька джерел: районний, обласний бюджет і гроші соцекономрозвитку», – прокоментував заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір.

За приблизними підрахунками, на добудову Кисорицької школи потрібно близько 8 млн. грн.

 За повідомленням Рівненської РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews