У Рівному запрацює виставка «З історії тризуба та гривні»

23.02.2018 20:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

26 лютого о 12.00 в приміщенні Рівненського обласного краєзнавчого музею запрацює виставка «З історії тризуба та гривні»

Експозиція присвячена 100-річчю затвердження Тризуба державним гербом Української Народної Республіки і запровадження гривні.На виставці представлено давні зображення тризуба, документи часів УНР, відзнаки та особисті речі вояків УПА та сучасної української армії.

Експонується також нумізматична колекція з фондів Рівненського обласного краєзнавчого музею: Державні кредитові білети УНР, гривні та марки-шаги різних номіналів 1918 року випуску, гривні незалежної України, ювілейні монети присвячені Українській революції та її діячам.

Нагадаємо, 25 лютого 2018 року в Україні відзначатиметься 100 років, відколи Тризуб став державним гербом УНР, а 1 березня виповнюється 100-річчя ухвалення закону УНР про гривню.25 лютого 1918 року на засiданнi Малої Ради затверджено: «Гербом Української Народної Республiки приймається знак Київської Держави часiв Володимира Святого».Михайло Грушевський доручив розробити проекти малюнків герба відомому українському графікові й архітекторові Василю Кричевському.

1 березня 1918 року на засіданні Малої Ради у м. Житомир Центральна Рада ухвалила: «Закон про грошову одиницю, биття монет та друк Державних кредитових білетів». За цим законом основною грошовою одиницею прийнято гривню.

За матеріалами Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews