Рівненщина фестивалить: куди можна буде поїхати у вересні?

31.08.2018 20:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Відкриє культурний вересень на Рівненщині День традиційного автентичного костюма.

Свято відбудеться вже 2 вересня на території обласного краєзнавчого музею. Початок – об 11.00. Гості матимуть змогу оглянути автентичні костюми, прослухати виступи фахівців на тему «Народний одяг Рівненщини», взяти участь у різноманітних майстер-класах, відвідати виставкові інсталяції та фотозони, пригоститись етночаєм.

Вже наступного тижня, 9 вересня, культурна подія відбудеться у Дубно. До традиційного районного свята «З народної криниці» ретельно готуються місцеві жителі. Розпочнеться дійство з молебню за Україну та Дубенщину в Свято-Іллінському соборі о 12.00 годині, потому вулицею Данила Галицького урочистою ходою пройдуть колони, які представлятимуть сільські ради та громади району. На фестивалі працюватимуть виставки, ярмарки, співи та конкурси. Цьогоріч свято пройде поблизу районного будинку культури.

15 вересня Варашзапрошує на обласний фестиваль народної творчості та побуту «Барви Надстир'я». Це щорічне свято жнивних традицій, що популяризує багатство українських звичаїв. Подія приурочена трудовим і творчим досягненням сільських громад.

17 вересня в обласному краєзнавчому музеї відбудеться «Мистецтво одного села». Цього разу традиційна мистецька акція популяризуватиме народні традиції та ремесла селища Крупове, що на Дубровиччині.

Поринути на один день в атмосферу традиційного українського свята та отримати незабутні враження запрошують 23 вересня «Красносільські вітряки». Всеукраїнський фестиваль народної творчості проходитиме у селищі Краснопілля Гощанського району. Для гостей та учасників свята представлять виставку оберегів, кожний з яких представляє сільську раду.

Вже 25-29 вересня у Рівному відбудеться Третій міжнародний кінофестиваль «Місто Мрії». На п’ять днів мешканці й гості міста зануряться в атмосферу кіно: зустрічі з відомими акторами й режисерами, майстер-класи від професіоналів кіноіндустрії.

Завершить культурний вересень Рівненщини обласний фольклорно-етнографічний фестиваль «Журавлина», що відбудеться 30 вересня у селищі Бродниця Зарічненського району. Фестиваль передбачає показ календарно-обрядових та родинно-побутових дійств, осінньо-зимові звичаї та обряди; фрагменти весілля, толоки тощо.

Прес-служба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews