Сидорук Анатолій

Сидорук Анатолій

помічник-консультант Народного Депутата України

Анатолій Сидорук:Цинічна подачка для понад 11 мільйонів українських пенсіонерів

14.04.2016 12:11   Джерело: RvNews
Автор : Сидорук Анатолій

За нинішніх темпів інфляції (торік її індекс становив 143,3%) заплановане владою на травень збільшення на 5% пенсій в Україні інакше ніж цинізмом не назвеш. Бо за нинішніх цін, подорожчання електроенергії та газу, підвищення мінімальної пенсії на 56 гривень (з 1074 до 1130 гривень) виглядає як відверта насмішка.

Проте тривожить навіть не кричуща несправедливість, коли мізерний відсоток олігархів та можновладців від жиру біситься, а левова частка українців живе у злиднях. За офіційною статистикою 11,27 мільйона наших співвітчизників отримують 1578 гривень пенсії. Натомість вона у тих, хто й так безбідно жив, наприклад, 982 нардепів – 15 185 гривень, 1431 судді-пенсіонера – 16 456 гривень. Набагато більше непокоїть те, що люди, які вийдуть на пенсію років через десять, взагалі можуть залишитися без засобів для існування.

Підгрунтям для таких побоювань стали невтішні тенденції, котрі при існуючій солідарній пенсійній системі (тобто пенсіонерів утримують ті, хто працює) з року в рік набувають дедалі більшої гостроти. Судіть самі: якщо на 1 січня 2015 року, за даними Державного центру зайнятості, єдиний соціальний внесок сплачували 10,5 мільйона осіб, то на 1 січня 2016-го – лише 9,9 мільйона. Зате кількість пенсіонерів за цей час зросла з 12,15 до 12,3 мільйона. Тобто пенсіонерів у нас більше, ніж тих, хто офіційно працює! За такої ситуації, аби виплатити українцям майже 265 мільярдів гривень пенсій, з державного бюджету на ці цілі Пенсійному фонду виділили 95 мільярдів, а в цьому році дотація, за прогнозом спеціалістів, сягне 145 мільярдів. Якщо так триватиме й далі, то Україна буде приречена на пенсійний колапс.

Однак нинішнім можновладцям, котрі, з усього видно, переймаються лише власними інтересами, байдуже, що буде через років десять з українцями, які нині сумлінно сплачують внески до Пенсійного фонду. Їм все одно, як і чим живе народ зараз. Допоки у владі не буде відповідальних політиків-патріотів, не варто сподіватися, що в нашому суспільстві утвердиться соціальна справедливість.

Анатолій СИДОРУК,

член політради Громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews