Сидорук Анатолій

Сидорук Анатолій

помічник-консультант Народного Депутата України

І знову про корупцію

04.12.2015 12:48   Джерело: RvNews
Автор : Сидорук Анатолій

Сьогодні про  політичну корупціюРІВНЕНСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ Рівненської області.

А ЩО ВИ ПРО ЦЕ ДУМАЄТЕ , ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ УКРАЇНИ?

Конституція України – Верховна Рада України, на п’ятій сесії Верховної Ради України  28 червня 1996 року, від імені Українського народу – громадян України всіх національностей, виражаючи суверенну волю народу, спираючись на багатовікову історію українського державотворення і на основі здійсненого українською нацією, усім Українським народом права на самовизначення, дбаючи про забезпечення прав і свобод людини та гідних умов її життя, піклуючись про зміцнення громадянської злагоди на землі України, прагнучи розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу, усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями, керуючись Актом проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 року, схваленим 1 грудня 1991 року всенародним голосуванням, прийняла цю Конституцію – ОСНОВНИЙ ЗАКОН УКРАЇНИ.

За цей період часу до Конституції України – понад 70 разів вносились правки, доповнення та зміни, роз’яснення Конституційного суду України. Однак,  жодного разу, не піддавались змінам статті 24 та 35 Основного Закону України.

Згідно статті 24 Конституції України  громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом… Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

Відповідно до статті 35 Конституції, чітко визначено, що кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність… Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа – від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов’язкова…

Тобто,  із наведеного всім є зрозумілим, що церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави… Однак, не всім. Так в Рівненській районній Раді та в Рівненській районній державній адміністрації Рівненської області, де керують  пани  Володимир Пилипчук та Віталій Стельмах, Основний Закон держави, це не зовсім «закон» і приймають відповідно рішення № 1865 від 2 жовтня 2015 року та розпорядження № 485 від 22 жовтня 2015 року «Про виділення коштів». КОМУ? Релігійним організаціям – церквам.

А В ЦЕЙ ЧАС У НАШІЙ НЕНЬЦІ ДЕРЖАВІ, йдуть місцеві вибори 2015 року.

23 жовтня 2015 року – п’ятниця,  а далі субота та неділя. Українці в своїй більшості релігійні люди, які в суботу та неділю приносять молитви Богу … і в цей час… там  відбувається богослужіння, де священнослужителі повідомляють новину, що їм державою в особі Рівненської РДА надано фінансову підтримку, при цьому сам був та чув «поважні прізвища – меценатів», які за рахунок наших з Вами податків отримали підтримку від віруючих громадян.

Підсумок ганебний. В Рівненському районі Рівненської області – «подвійний гамбіт», або один у двох – голова Рівненської районної адміністрації та голова Рівненської районної Ради одна і та ж особа – це такий собі пан Стельмах Віталій Петрович. Однак, він вийшов такий не з першої спроби, а про це, я думаю, ВАМ повідомлять  в коментарях – депутати районної Ради та інші громадські активісти.

Висновки, шановні віруючі, та, громадо Рівненського району Рівненської області, Ви зробите самі.

Але є у мене декілька запитань:

ЧОМУ саме цим церквам надана фінансова підтримка?

ЧОМУ фінансова підтримка надана саме перед місцевими виборами 2015 року?

Чи подав у відставку заступник голови Рівненської РДА пан Д. Камінський, який про це оголосив? Якщо подав і виконав – людина гідна свого слова, якщо ні, то ЧОМУ?

На останок звертаюсь до Державної фіскальної служби у Рівненській області – проведіть перевірку щодо використання бюджетних коштів в Рівненській РДА?

Для підтвердження своїх слів прошу переглянути розпорядження № 485 від 22 жовтня 2015 року в. о. голови адміністрації Д. Камінського:

1

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ!

Долучайтесь до обговорення вказаного питання – ПОЛІТИЧНОЇ КОРУПЦІЇ в Рівненському районі Рівненської області, надавайте свої  приклади економічної, політичної корупції і будемо  разом викорінювати її в нашому суспільстві.

МОЖЛИВОСТІ Є!

ВЖЕ призначено антикорупційного прокурора Національного Антикорупційного бюро України.

Активно працює “Антикорупціний рух Валентина Наливайченка”.

Корупціонери остерігайтеся, МИ за вами пильнуємо…

 

Анатолій Сидорук


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews