Міська влада хоче виправити занедбаний стан річки Устя

З міського бюджету виділили кошти, аби привести до нормального вигляду річку Устю, що вже давно непокоїть мешканців Рівного через занедбаний стан.

30.08.2015 22:28   Джерело: Рівненські новини
Опубліковано : Новини Рівненщини

 

Зелена, брудна, замулена та зі слабкою течією. В такому стані річка Устя перебуває вже не перший рік.  Зараз вже навіть в деяких місцях водойми почали формуватися такі собі острівці із усілякого бруду та землі. Володимир Хомко розповів, чому саме річка в такому стані.

 

Володимир Хомко, міський голова Рівного: 

- Тут три проблеми. Перша - це стан самої річки Усті. Я думаю, найбільший основний кіл в її існуванні поставили тоді, коли розширили русло річки і зменшили швидкість. Друга проблема – це стан заплави річки. Забудували Царське Село, а це була площа водозбору річки Усті. І третє - каналізація у місті Рівному. Що стосується русла річки Устя, то вже  замовлений проект і здається буде гарний проект. Перша частина - це реконструкція: від Басівкутського озера до С. Бандери. Також зайнялися реконструкцією шлюзу.  Цей проект надзвичайно складний. Там доведеться робити ще один водоскид. 

 

Як розповідає очільник міста, певні роботи з очищення річки проводять вже зараз в районі вулиці Небесної Сотні. Там ремонтують шлюз. Також фахівці розробляють відповідні проекти, які незабаром планують втілити в життя.

 

Крім цього у місті за останні декілька років побудували три каналізаційно-насосні станції в Царському Селі, а це означає, що кількість нечистот, які потрапляли у водойму, вже зменшилась. Таким чином місцева влада намагається відновити стан річки Устя, а от коли водойма буде дійсно чистою - побачимо згодом. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівненські новини