Андрій Шкула

Андрій Шкула

журналіст, журналіст, Газета "RІА плюс"

Після бійки руками не помахаєш...

21.11.2015 21:25   Джерело: Андрій Шкула
Автор : Андрій Шкула

Одна з найважливіших тем, якими зараз займаюсь і як журналіст, і як депутат – аналіз та зупинка "злочинних" зміни до Генплану міста. Їх хоче протягнути міська рада, аби "замести сліди" зловживань попередніх років, або ж легалізувати до забудови ті місцини, де будувати зараз не можна.

 

Я погоджуюсь, що "Генплан", для пересічного мешканця щось далеке і незрозуміле. Я погоджуюсь, що вникати людям в десятки пропонованих змін по місту – нецікаво. Але про Генплан в ЗМІ йде балачка третій місяць. Активізувались громадські активісти, експерти, проходять круглі столи, є збір пропозицій і зауважень від притомних громадян, судові позови початі, аби заблокувати процес, який, за словами експертів, "нашкодить місту на десятиліття". Тобто наша громада вже знає і що таке Генплан, і що тягне за собою прийняття пропонованих до нього змін. Але...

 

Лише одиниці з числа тернополян не полінувались детальніше заглибитись в питання, витратити свій час, "включитися" в процес. І від того дуже дивно і сумно робиться, бо виходить, що лише журналістам, активістам і декільком небайдужим міщанам хочеться захищати місто і тернополян. Але ж всі мають розуміти, що отой "далекий, нудний і нецікавий Генплан, на який не хочеться витрачати ні уваги і часу" може потягти за собою, якщо затвердять пропоновані зміни, забудови парків, скверів, ваших прибудинкових. І тоді, коли вам захочеться захистити своє, буде пізно.

 

- А що? - заперечить будь-який чиновник. - Були ж громадські обговорення, зміни до Генплану всі бачили, громадськість могла долучатися, то ж те, що прийняли – влаштовує всіх. Не влаштовує? Ну, вибачте, раніше потрібно було протестувати, а зараз це легальне місце для багатоквартирної житлової забудови (приміром).

 

І хоч в боротьбу за якісний Генплан потрібно було вступати раніше і зараз не пізно приділити час цьому питанню. Для початку хоча б погуглити та проаналізувати інформацію, яка є по Генплану та подивитися вибіркове порівняння того, що було і що хочуть. Будуть додаткові питання, пишіть на shkyla@gmail.com


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Андрій Шкула