Максим Коломис

Максим Коломис

журналіст, телеведучий, RvNews

Що насправді цікавить українців?

10 найпопулярніших сюжетів з ю-тюб сторінки рівненського суспільного телеканалу «РТБ».

22.02.2017 17:15   Джерело: RvNews
Автор : Максим Коломис

  У цьому питанні ми вирішили розібратися на прикладі мешканців Рівненщини, принаймні тої їх частини, яка має звичку користуватися інтернетом. Для цього  підбивли підсумок того, які саме сюжети за останні сім днів найчастіше переглядали відвідувачі ю-тюб сторінки рівненського суспільного телеканалу «РТБ».

 

 

  1. Чи з’явиться у Басів Куті тунель під колією? 1158 переглядів

 

Відкриває хіт-парад історія про небезпечну дорогу до 14 школи у Басів Куті, яка пролягає через залізничну колію.

 

 

Директор школи каже, що звертався по допомогу до міської влади. Там допомогти погодилися, але попросили трохи зачекати. Керівництво школи погодилося і чекає. Ось вже шостий рік поспіль.

 

 

Школярам  увесь цей час чи не щодня пояснюють, що ходити по коліях небезпечно.

 

В Рівненській дирекції залізничних перевезень з цим погоджуються, але зазначають, що під колією це робити дуже навіть можна. Облаштувавши там такий собі тунель.

 

 

Торік, кажуть, ініціатива переходу нарешті перейшла від балачок до конкретних рішень: вже вирішили, де пробиватимуть місце під тунель, але і досі не вирішили коли. Залізничники бо не хочуть втрачати потрібні для роботи два-три дні, а, як зробити усе швидше не ясно.

 

 

Тим більше, що потрібно знайти для цього кошти, а це, як відомо, для депутатів заняття не найулюбленіше. Міський голова погодився прокоментувати своє бачення проблеми, але попросив зачекати. Сподіваємося, все таки не шість років.

 

 

  1. Чому рівняни перекривали вулицю? 1791 перегляд

 

На шістсот з гаком переглядів більше має сюжет про блокування проїзду мешканцями вулиці Степової та провулку Шпанівського.

 

 

Після облаштування проїзду з вулиці Волинської дивізії сюдою почали активно їздити охочі дістатися з мікрорайону Північний на Залізничний вокзал та до вулиці Млинівської.

 

Місцеві мешканці кажуть, що розминутися з автомобілями віднедавна майже не можливо, особливо на вузькому Степовому провулку, яким, між іншим, ходить також і дуже багато школярів. 

 

 

У дощовий період, розповідають, діти приходять додому забрьоханими з ніг до голови, бо автомобілі, рухаючись без кінця-краю, розхлюпують воду з калюж просто на перехожих.

 

 

Протестувальники вимагають для свого району статусу житлової зони, який би передбачав встановлення лежачих поліцейських, утім поки домоглися лише обмежувального знака для вантажівок, який нещодавно поцупили за невстановлених обставин.

 

 

Погрожують судитися з владою, а тим часом мають намір самотужки встановити загорожу. Ця перспектива неабияк лякає водіїв, яким дуже зручно зрізати через Степову і Шпанівський. У Рівнераді, як то водиться, просять почекати. Така позиція, за умови розпалених пристрастей, на компромісну відверто не тягне.

 

 

  1. Палац спорту: відродити грандіозний будівельний проект після восьмирічної перерви вирішили у Рівному 1825 переглядів

 

8 місце нашого рейтингу з результатом у 1825 переглядів посідає сюжет про перспективи спорудження у Рівному нового Палацу спорту.

 

 

Ідея витає в повітрі вже вісім років і спершу в її рамках чомусь обов’язково передбачалося зведення єдиного у Західній Україні льодового палацу.

 

 

У місті не розвиваються ні хокей, ні фігурне катання, а льодовий палац треба і хай там що. Завважимо, це хай там що на практиці є задоволенням відверто не дешевим, тим більше, зваживши на те, що розраховувати на якусь рентабельність в осяжній перспективі не доводиться ну ніяк.

 

 

Після того, як від льодової арени відмовилися, проект став виглядати куди реальніше. І тепер між третьою поліклінікою та супермаркетами планують Палац спорту, який на перших порах обмежиться плавальним басейном і універсальною залою для ігрових видів спорту, яку за потреби використовуватимуть ще і як найбільший у Рівному концерт-хол.

 

50% вартості проекту планують знайти в обласному та міському бюджетах, решту, кажуть, виділить держава. Якщо все піде, як планується, будівництво закінчать вже через два роки.

 

 

В інтернеті щодо вказаного проекту не бракує скепсису. Все зводиться до тези, що, мовляв, краще б лікарні відремонтували. Виходить, що значній частині рівнян лікуватися видається доцільнішим, аніж укріплювати здоров’я… тут, як то кажуть, що кому…

 

 

  1. Вибух гранати в Квасилові 1873 перегляди

Сьоме місце з результатом у 1873 перегляди має відео з камери спостереження, яка в квасилівському кафе «Лєвандовка» зафіксувала момент підриву бойової гранати, що її на святкування дня народження прихопив 31-річний військовослужбовець-контрактник, який проводив відпустку у рідному селищі.

 

 

Випиваючи з друзями, вирішив похизуватися трофеєм, але випадково висмикнув чеку. У підсумку, окрім іменинника, поранення різного ступеня тяжкості отримало іще п’ятеро відвідувачів кафе. Побило стіни і шибки у вікнах, прорвало підлогу…

 

 

На галас приїхала поліція і при обшуку окрім гранати, виявили в іменинника ще і ракети світло-шумової дії.

 

 

Жахіття війни, як відомо, тяжко відбиваються на психологічному та емоційному стані тих, хто їх пережив і, мабуть, в першу чергу саме на це необхідно  зважати цивільним поборникам легалізації вогнепальної зброї. Свідомість українців за останні кілька років, звісно ж, суттєво зросла, утім планомірно зростає також і кількість тих, хто бачив війну.

 

 

У 95-ій бригаді, в складі якої воював винуватець квасилівського інциденту, розповідають, що на службі ніколи не мали до нього жодних претензій. Утім, цивільне життя – то все-таки не війна. І далеко не кожен розрізняє ці поняття одразу ж.

 

 

  1. Версія: у Рівному жінка вбила чоловіка 2076 переглядів

 

2076 переглядів та шосте місце нашого огляду дістається моторошній історії, яка могла б лягти в основу справжнього фільму жахів .

 

 

37-річного власника рівненської перукарні «Серж» на очах у маленьких дітей зарізала на 14 років молодша дружина. Про те, як мама била тата правохоронцям розповіла 3-річна дитина.

 

 

Скидається на те, що жорстокість спровокували гроші, заховані у сейфі перукарні. Їх зловмисниця забирає зі сховку рівно за день до трагедії.

 

Можливо, саме для того, аби з’ясувати місцезнаходження  грошей до неї вже невдовзі прийшов чоловік, з яким вони проживали окремо впродовж останніх восьми місяців. На гучну сварку сусіди уваги майже не звернули. Кажуть, що подібним чином пара спілкувалася не рідко.

 

 

Коли вщухли крики, навіть подумати не могли, що саме в цей момент жінка перетягує тіло у комірчину, де його прикидане домашнім начинням трохи згодом виявить поліція.

 

 

Підозрювана зателефонувала мамі, попросивши її доглянути за дітьми, поки вона відпочиватиме і дременула до Єгипту. Нині її вже оголошено у міжнародний розшук.

 

 

  1. Рівняни побрались на День Святого Валентина 2215 переглядів

 

Наступний щабель за популярністю в інтернет-мережі дістається історії про молодят Сергія і Лілію, які за кілька днів до нового року вирішили, що одружаться на свято Валентина, яке вирішили перетворити з загальноприйнятого на своє власне.

 

Варто зазначити, молодята виявилися особистостями далеко не простими. Вони зустрічалися близько 2 з половиною років і увесь цей час відчували обопільний скепсис як щодо Дня Святого Валентина, так і щодо інституту шлюбу узагалі. Усе змінилося, щойно спробували пожити в розлуці.

 

 

Побратися вирішили як найшвидше і, не чекаючи традиційні 30 днів з моменту подачі заяви, скористалися новомодною послугою «Шлюб за добу», яка дає змогу одружитися без жодних формальностей, сплативши державі скромних 2,5 тисячі гривень.

 

 

Якщо при цьому ви зустрічалися рівно два з половиною роки, сума виглядає навіть романтично. Насамкінець зовсім трохи статистики: враховуючи пару Сергія та Лілії на Рівненщині за процедурою «Шлюб за добу» одружилися вже вісімнадцять разів.

 

 

  1. Діти води 2895 переглядів

 

“Діти води: як у Рівному малюки плавали» - сюжет з такою назвою на ю-тюб-сторінці «РТБ» переглянули 2 895 разів. Це четвертий результат у загальному заліку.

 

Рівненський чемпіонат з грудничкового плавання є, без перебільшення, безпрецедентною подією: до цього нічого подібного не відбувалося у жодному українському місті. Діти віком від 3 місяців до 1,5 років без тіні сумніву пірнають у воду і роблять це із задоволенням, яке складно не помітити.

 

 

Батьки учасників змагань наперебій розповідають, як гарно розвиваються їхні малюки, як тренування укріплюють їхні імунітет і згальний психо-емоційний стан. А організатори кажуть, що ставлять собі за мету виховати майбутніх чемпіонів світу.

 

 

На перших змаганнях зареєстрували 80 майбутніх чемпіонів, які на змагання зїхалися з усенької України.

 

 

  1. Кривава сімейна драма розігралася у Рівному 2977 переглядів

 

Бронзове місце за кількістю переглядів на ютюб-сторінці «РТБ» дістається історії про любов, яка інколи буває по-справжньому жорстокою.

 

 

30-річний чоловік разом з однорічною дитиною майже до ночі прочекав удома кохану дружину, яка відпочивала з подругами. В якийсь момент терпець увірвався і він вирушає до одного з кафе, по вулиці Відінській, де і виявляє благовірну, в компанії, яка його неабияк розлютила.

 

 

Чоловік спершу погрожує дружині пістолетом, але потім починає бити ножем, який також завбачливо прихопив. В ситуацію втрутилися інші відвідувачі кафе і у підсумку ревнивцю доводиться покинути заклад.

 

 

По дорозі наштовхується на поліцейських і, розповівши їм, що убив дружину, просить зброю, аби застрелитися:  жити, мовляв, набридло, а свій пістолет чомусь не стріляє. Отримавши відмову, починає битися з правохоронцем, а коли його таки затримують, розповідає, що по життю є цілком нормальним хлопцем, просто сьогодні через ревнощі зовсім втратив самоконтроль.

 

 

На щастя, історія скінчилася не так трагічно, як попередня. За покинутою удома дитиною миттєво вирушили правохоронці, які і доглянули її, поки мама перебувала у лікарні. Відбулася вона численними, але неглибокими пораненнями рук, шиї, вух та плеча. На ранок повернулася додому.

 

 

Проти тата тим часом розпочали кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство.

 

 

  1. Підлітки і соцмережі 4256 переглядів

 

4 256 переглядів і друге місце у тижневому заліку дісталося історії про підліткові групи смерті у соцмережах.

 

 

Спільноти, на аватарах яких зображено синього кита закликають молодих людей долучатися до квесту, в ході якого треба піддавати себе різного роду тортурам, аби у підсумку покінчити з життям так, як це роблять сині кити - тварини, які інколи самовільно викидаються на берег.

 

 

Їх назви – «Синій кит», «Тихий дім», «Розбуди мене о 4.20». У кіберполіції розповідають, що створюючи групи смерті, невідомі зловмисники збирають відеоматеріали тортур, які потім вигідно продають на чорному ринку грошовитим збоченцям. Поки підліток катує сам себе, хтось цинічніший непогано гріє на тому руки.

 

 

Психологи кажуть, інтерес до ігор зі смертю виникає передусім у дітей, яким не вистачає любові та  уваги дорослих. Інколи вистачає просто пояснити їм, що китів-збоченців у природі точно не існує.

 

 

  1. У Рівному юні дівчата 7413 переглядів

 

Життєві проблеми, криваві драми, психологічні зриви, няшні малюки і романтичні історії до Дня Святого Валентина – усе це поступилося історії про вечірні пригоди трьох дівчаток-підлітків, яким закортіло гострих відчуттів. Їх результат – 7 413 переглядів.

 

 

Близько 10 вечора у поліцію зателефонував власник елітного «Хамера» і повідомив, що не виявив його на стоянці по вулиці Грушевського. Поліція спрацювала з рекордною швидкістю: вже через десять хвилин авто знайшли на мосту по вулиці Соборній. Там воно знесло кілька секцій металевої огорожі і практично повисло над річкою.

 

У «Хаммері» правохоронці виявили 18-річну дівчину, яка повідомила, що двоє її на два роки молодших подружок, одна з яких і була за кермом, з місця пригоди утекли.

 

 

Як виявилося потім, дівчата того вечора хильнули спиртного,  після чого у них виникла ідея екстремальної розваги, яка у підсумку скінчилася зіткненням з автомобілем, якому не поталанило проїздити неподалік. На щастя, постраждала того вечора сама лиш загорожа.

 

 

Ясна річ, ні прав на керування автомобілем, ні відповідного досвіду у малолітньої угонщиці не виявилося.

 

 

А от проблем додалося більш, ніж достатньо: за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом відкрито чотири адмінматеріали щодо дівчини і іще один щодо її матері – за неналежне виховання дитини.

 

Як бачимо упевнену першість тримає кримінал. Аномальна логіка, аномальні пристрасті, аномальні вчинки...

 

 

 На щось красиве і романтичне увагу звертають менше і лише насамкінець – і то у декого - доходять руки до нудних проблем з дорогами, забудовою та соціалкою…

 

 

 Мабуть, все це в якійсь мірі пояснює озлобленість пов’язана з війною і труднощами періоду змін. Зрештою пояснюється будь що, а от зрозуміти вдається таки далеко не все… Все таки те, що відбувається з нами залежить не в останню чергу від наших-таки думок…

 

                                                                                                                  Максим КОЛОМИС


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews