Щоб прогнати московських попів, селяни на рівненщині готові на радикальні міри

03.09.2015 20:32   Джерело: vse.rv.ua
Опубліковано : Анастасія Квітковська

Перед тим, мешканці села Птича стверджують, що провели голосування, і більшість людей висловила бажання, щоб у селі була Українська церква.

"Рівненська ОДА на судовий позов написала відповідь на п’яти аркушах, у якій просить суд відмовити громаді повністю, посилаючись на статті закону періоду 50-их років. Тодішній режим знищував українську церкву, розстрілював священиків, а тепер, у 2015 році, українська влада посилається на ті статті закону.  Ми сюди прийшли сказати, що ми - церква, з нами треба рахуватися. Ми чекаємо, щоб чиновники, які причетні до такого великого порушення, пішли у відставку", – прокоментував протоієрей українського храму, Ігор Загребельний.

- Юристи ОДА, не дослідивши повністю позов, надали однобокі пояснення не за суттю питання. Це все призвело до того, що було неправильно досліджене питання та винесене рішення. Культову будівлю  мали передати не у власність, а в користування. Далі ми в законному порядку подаємо апеляцію, відповідно до того, вже будуть об’єктивно досліджені всі питання, відповіді на адвокатські запити дадуть чітко, представник ОДА пояснить законність передачі тієї церкви у 1991 році у власність, - розповіла  юридичний представник громади села Птича Вікторія Івченко.

Мешканці села Птича стверджують, що провели голосування, і більшість людей висловила бажання, щоб у селі була Українська церква. Наразі приміщення храму опломбоване, а служіння відбувається на вулиці. Селяни приїхали в місто, щоб відстояти свої права. Розмова із чиновниками облдержадміністрації вийшла гострою. Громада села Птича зажадала звільнення першого заступника голови Рівненської обласної державної адміністрації Юрія Приварського та людей, що були причетні до листа у Київський суд. 

Селяни дали декілька днів, щоб подати апеляційну заяву на рішення суду. В іншому випадку вони погрожують повернутися зі значно більшою кількістю людей та запалити шини, а також  перекрити трасу, залізничну колію та зірвати місцеві вибори. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: vse.rv.ua