В Рівному другий тур на мера можна вже не проводити

22.10.2015 11:49   Джерело: ОГО
Опубліковано : Новини Рівненщини
А причини поразки Якимця технологічні. Про це та не тільки про це повідомив знаний та авторитетний соціолог Рівненщини Роман Микитюк, керівник соціологічної групи «Вибір», на своїй сторінці у мережі «Фейсбук».
 
 
 
Далі наводимо пряму мову:

«З приводу "продажної" соціології оприлюдненої мною на днях. Вже маю звикнути, що якщо щось змінюється з кандидатськими рейтингами - спочатку завжди винна "погана" соціологія. Проте цифри річ вперта. Кого звинувачувати 26 жовтня - ще треба подумати. Подібна ситуація вже була у 2012. Тоді на виборах у ВР рейтинг Хомка довгий час був на рівні 40 %, потім опустився до 30 % і таким тримався довго. За півтора тижні до виборів він раптом став 15 %. Тоді теж звинуватили в продажності соціології, в тому що це я зробив для Червонюка. Хоча тоді Червонюк і зараз Хомко напевне навіть не здогадуються про моє існування. У день виборів 4 місце і показник трохи нижче 15 % став сюрпрайзом для штабу Хомка. Я нічого не наплутав з тією ситуацією Микола Кульчинський? Думаю 25 жовтня Хомко набере більше 40 % в 1 турі і 2 тур можна вже не проводити. Причини поразки Якимця технологічні, я зібрав інформацію від своїх інтервюерів чому рівняни збираються так голосувати, про ці причини готовий говорити 26 жовтня. В тих причинах різке зростання рейтингу Муляренка на мерських перегонах. А взагалі провести соціологію і оприлюднити її - це була моя ідея. Це була відповідь на те телефонне опитування, яке оприлюднене напевне штабом Якимця. Більше того, половину коштів мені дав сайт Все, а половину я потратив своїх. Хоча вибірка 500 не велика (мінімально допустима в соціології 400), але про тенденції вона скаже. На жаль, Дмитро Якимець, мої прогнози справджуються часто. Це Ви знаєте з попередньої кампанії 2014 у ВР. Тому почекаємо до 25 жовтня. А далі поговоримо».


Р.S. Нагадаємо, що у Рівному соціологічна група "Вибір" (Роман Микитюк) провела соціологічне опитування. Воно тривало з 12 по 14 жовтня 2015 року. В рамках дослідження опитано 500 респондентів - жителів міста Рівне. Статистична похибка не перевищує 4 %. І оприлюднила наступні результати: рейтинг чинного міського голови складає – 38,6%, за ним з великим відставанням Дмитро Якимець – 18,4%, далі Олексій Муляренко – 10,2%. Усі решта кандидатів мають підтримку рівнян у межах похибки. Щодо другого туру, то у комбінації Володимир Хомко – Дмитро Якимець переможе чинний міський голова з результатом 53% проти 26,2%, а у комбінації з Муляренком перемагає той же міський голова Володимир Хомко з результатом 54,8% проти 22%.


Таким чином, другого туру на перегонах міського голови може і не бути, якщо звісно Хомка підтримає більшість рівнян.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ОГО