Війна по-костопільськи, або як неугодних відправляють в армію (Відео)

03.09.2015 00:06   Джерело: ВСЕ
Опубліковано : Новини Рівненщини

До реакції сайту "ВСЕ" звернувся депутат Костопільської районної ради від ВО "Свобода" Павло Юхневич із проханням опублікувати відео, на якому, запевнив він, відзнято як працівники приватної охоронної фірми "Кольчуга" ухиляються від служби в армії.

 

Втім, перед тим, як перейти до суті звернення депутата, варто нагадати одну історію, що трапилася у Костополі 11 травня. Поблизу території приватного  заводу «Українська теплоізоляційна компанія», на території якого працює і охоронна фірма «Кольчуга», відбулися сутички між волонтерами та охороною. Декілька десятків активістів зібралося під стінами приватного підприємства та вимагали впустити їх працювати на територію, бо, мовляв, довгий час займалися там, окрім своєї приватної діяльності, ще і волонтерством. Конфлікт виник через те, що власник заводу попросив орендарів звільнити приміщення, бо йому самому потрібні  бокси для виробництва. Активістам це не сподобалося, власне, тоді без бійки та навіть стрілянини з обох боків не обійшлося.  Директор заводу настояв на своєму, на приватну територію нікого не впустили і, здавалося, що конфлікт вичерпаний.

 

Втім, схоже, ця історія має продовження. Адже як інакше можна назвати велике бажання тих самих волонтерів та депутатів, що раніше орендували на заводі приміщення, відправити усіх працівників до армії? Бажання настільки велике, що вони пішли разом із міліцією та військовим комісаром до охоронної фірми, аби  побачити на власні очі, як вручають повістки, та відзняти усе на відео, а потім віддати його журналістам. Звісно, їх на територію підприємства не впустили, зайшли тільки військові.

 

Разом із тим виникає справедливе запитання: а чому ж самі активісти не йдуть до армії? Відповідь на нього ми отримали – мають об’єктивні на це причини, та все ж добровольцями піти готові.  

 

Павло Юхневич розповів, що через ухилення від армії працівникам охоронної фірми навіть виписали штрафи, які ті не сплатили.

 

- Усі вони молоді здорові хлопці, фізично розвинуті спортсмени. Може, ми там і не воюємо в силу різних причин: Толік – у нього зі здоров’ям проблеми, (мова йде про Анатолія Алексійчука, депутата Костопілської міської ради, волонтера, - прим.авт.), у мене теж проблеми є, - розповідає Павло Юхневич. – Але ми чим можемо, допомагаємо армії: ремонтуємо техніку, витрачаємо власний час, намагаємося щось зробити у той час, коли вони замість того, щоб нам не заважати, не кажу вже, щоб сприяти, ще і палки в колеса вставляють.

 

Сам Руслан Мельничук, якого звинувачують активісти в ухилянні від армії, каже, що наразі перебуває у декретній відпустці, оскільки його дружина офіційно працевлаштована директором та бухгалтером за сумісництвом. Їхній дитині 2,6 року.

 

- Я не розумію, чому волонтери ходять до нас? Яке вони мають відношення до мобілізації? Юхневич – колишній працівник міліції, Золотухин, Алексійчук, чому вони ще не в армії? – обурюється Руслан Мельничук. - Я знаходжуся у декретній відпустці з догляду за дитиною. Я був у військкоматі, документи підписував, готовий захищати Батьківщину, коли мене покличуть. Зараз я направив лист, скоро буде призначена комісія, на якій вирішуватимуть, чи є законні підстави забирати мене до армії. Якщо скажуть йти, я, звісно, піду, я готовий воювати. Щодо працівників «Кольчуги», то вони усі є студентами та  не можуть бути мобілізованими.

 

Відео надане Павлом Юхнвичем

 

Ми поцікавилися у депутата Павла Юхневича, чи відстежує він процес мобілізації у Костополі щодо усіх «молодих, здорових хлопців, фізично розвинутих спортсменів», чи цікавить його тільки «Кольчуга».

 

- Я не війсьовий комісар, не працівник міліції і я не керую процесом мобілізації. Я просто час від часу ставлю запитання питання військовому комісару, а чому, наприклад, той чи інший не в армії, – зазначив Павло Юхневич. - Мені цікаво було подивитися на саму процедуру, як  відбувається вручання повісток, і він запросив нас поїхати із ним.

 

Схоже, далі буде…


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ВСЕ