Рівненщина – єдина в Україні область, де всі школи україномовні

20.05.2017 00:53   Джерело: Слово і діло
Опубліковано : Новини Рівненщини
Рівненська область – єдиний регіон України, в якому навчання в школах викладається виключно українською мовою. Про це свідчать статистичні дані, які оприлюднили на сайті Слово і діло. Загалом в Україні 89,7% шкіл – україномовні. При цьому, в 9,4 % середніх навчальних закладів навчання проводять російською мовою.

Читайте також

Через високу народжуваність на Рівненщині не вистачає шкіл
Школи Рівненщини отримають майже тисячу комп'ютерів
Маріупольських школярів приймають рівненські школи

Окрім української та російської мов, в нашій державі існують школи, де викладають татарською, румунською, молдовською та англійською. Цікаво, що приватних навчальних закладах відсотки україномовних та російськомовних шкіл не надто різняться. Зокрема, в приватних школах лише 55% шкіл є україномовними, а 41% – російськомовні.

Найбільше шкіл, де навчання ведеться не державною мовою є в Донецькій (40,5%), Луганській (34,9%), Одеській (30,6%), Харківський (27,1%) та Запорізькій областях (24,6%). В столиці України, в свою чергу, 97% шкіл – україномовні.

Найбільший відсоток україномовних шкіл окрім Рівненщини – в Тернопільській, Волинській, Вінницькій та Чернігівській областях.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Слово і діло