На Рівненщині робітничі професії популярні й затребувані, а в ПТУ – наповненість на всі 100%

31.05.2017 14:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Здавалося б, середня спеціальна освіта нині не в моді. Чи не кожного випускника батьки намагаються випхати до вишу. Проте, на ринку праці бачимо, що є велика потреба саме у тих кваліфікованих кадрах, які вміють щось робити руками. І кожен роботодавець зацікавлений платити добру платню випускникові професійного училища та ліцею, якщо він справді умілий майстер своєї справи.

Тож, коли вести мову про успіх в кар'єрі, то не факт, що більше шансів на успіх має той, у кого диплом з кваліфікацією учителя, журналіста, економіста чи юриста.

За даними управління освіти і науки Рівненської ОДА, на Рівненщині попит на робітничі професії не зменшується і кількість учнів у професійно-технічних та середніх спеціальних навчальних закладах завжди стабільна. Середній показник наповненості у таких закладах по Україні становить 400 учнів. А на Рівненщині, протягом останніх трьох років, коливається у позначці 550.

Усього наша область налічує 23 професійно-технічних навчальних заклади. Серед них 10 вищих професійних училищ, 8 професійних ліцеїв, 4 ПТНЗ при установах виконання покарань, 1 ДПТНЗ «Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу і дизайну».

Окрім того, додатково створено 8 навчально-практичних центрів, у яких можна здобути курсову перепідготовку та підвищити кваліфікацію майстрів. А щодо того, які професії найпоширеніші, то перше місце у рейтингу популярності займають будівельники та монтажники, на другому місці – сфера громадського харчування, на третьому – економічні спеціальності, на четвертому – сфера автотранспорту. І далі в рейтингу – сільське господарство, сфера обслуговування, загальні професії електротехнічного виробництва, швейне виробництво та залізничний транспорт.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews