Європейську медичну практику впроваджуватимуть на Рівненщині

02.06.2017 11:56   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

З цього приводу голова обласної ради Микола Драганчук та керівник фракції ВО «Батьківщина» в облраді Микола Кучерук зустрілися з представниками Центру медичної статистики МОЗ України: заступником директора Сергієм Дяченком та консультантом Ярославом Сірим.

Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.

Заступник директора Центру медичної статистики МОЗ Сергій Дяченко розповів про можливості державно-приватного партнерства в галузі медицини та представив проект створення Муніципальної аптеки.

Читайте також

Рівняни вийдуть на акцію, щоб підтримати медичну реформУ


За його словами, така практика діє в Європі та в деяких містах нашої держави й дозволить шукати додаткові позабюджетні ресурси для реалізації програми Світового банку в Україні по впровадженню системи DRG стандартів для лікарень.

– Насамперед ми зацікавлені в тому, аби реформи полегшували, а не ускладнювали життя місцевих мешканців. Тому спершу потрібно з'ясувати доцільність та переваги проекту для нашої області, – зазначив Микола Драганчук.

Як відомо, Міністерство охорони здоров'я розробило методичні рекомендації, які допоможуть змінити господарсько-правовий статус комунальних закладів охорони здоров'я шляхом їх реорганізації з бюджетних установ у комунальні некомерційнійні підприємства.

Документ підготовлено на виконання закону «про автономізацію», який ухвалив парламент («Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров'я»).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews