«Година смерті» відбудеться у Рівному

04.06.2017 15:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Всеукраїнська пацієнтська акція під такою назвою відбудеться у Рівному 6 червня. Розпочнеться о 10-й годині на майдані Просвіти, 1 біля Рівненської ОДА.

Під час цієї акції представники пацієнтських організацій та активісти у 55 містах України звернуться до народних депутатів з вимогою підтримати медичну реформу в Україні та проголосувати пакет законопроектів за медичну реформу, поданий Урядом.

Люди лежатимуть на землі, а їх силуети обводитимуть крейдою. У такий спосіб активісти хочуть привернути увагу до високого рівня смертності в Україні. Щогодини від різних захворювань в Україні помирає 67 людей.

Реформа медицини зможе зупинити ці смерті та врятувати тисячі українців.

Саме наступного парламентського тижня Верховна Рада має винести до сесійної зали та розглянути пакет законопроектів по медичній реформі. 

На початку акції відбудеться прес-брифінг, де будуть озвучені конкретні вимоги до народних депутатів.

Варто нагадати, що в травні Верховна Рада провалила голосування за включення в порядок денний Пакет законопроектів про медичну реформу. Зокрема, розгляд реформи не підтримали фракції БПП, Радикальної партії та «Батьківщини».

Контактна особа: Михайло Чубай 067 874 83 02


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews