У Рівному вимагали медичної реформи

07.06.2017 11:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Пацієнтські організації Рівного вийшли під стіни Рівненської ОДА на вуличну акцію «Година смерті» з вимогою підтримати медичну реформу.

Прихильники медичної реформи вимагали, щоб Верховна Рада включила до порядку денного Проект закону Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів №6327, №6327-1 та Проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення законодавства України з фінансування охорони здоров’я №6329 та №6329-1. Аби привернути увагу народних обранців представники пацієнтських організацій та активісти обводили крейдою силуети людей. Таким чином учасники Всеукраїнської акції, яка відбулася у 50-ти містах, звертали увагу на те, що щогодини від різних захворювань в Україні помирає 67 осіб.

До учасників акції вийшла заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко. Їй активісти вручили звернення й почули з її уст слова підтримки медичної реформи.

- Це був перший крок і ми отримали маленьку перемогу. Законопроекти внесли в порядок денний. Але це не кінець, тому ми будемо вести боротьбу за реформу до кінця. Ми, нарешті, повинні позбутися брехні про безкоштовну медицину й провести реформу, яка дозволить кожному громадянину мати гарантований пакет медичних послуг, які держава буде оплачувати. Куди хворий звернеться за допомогою, туди за ним і підуть бюджетні кошти. В такий спосіб має запрацювати принцип – «гроші ходять за пацієнтом», –  заявив заступник голови правління БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» Євген Баборикін.

В результаті всеукраїнської акції народні депутати проголосували за включення до порядку денного поточної сесії пацієнтських законопроектів, які запустять медичну реформу в Україні. У четвер, 8 червня, має відбутися розгляд в першому читанні.

У Рівному медичної реформи вимагали БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне «Автомайдан Рівне», благодійні фонди «Скарбниця надії», «Вітрила надії», «Кримська діаспора Рівненщини», ГО «Батьки за вакцинацію».

 

За метеріалами Благодійної організації "Мережа 100 відсотків життя Рівне"


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews