У Рівному сьогодні презентували нові спеціальності “національна безпека” та “громадське здоров’я”

07.06.2017 21:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Першим вишем в Україні, який одержав ліцензування на ці спеціальності у Міністерстві освіти і науки України є Національний університет “Острозька академія”.

Спеціальності презентували представники НУ «Острозька академія» Ігор Гущук – завідувач кафедри громадського здоров'я, кандидат медичних наук, доцент; Микола Романов – завідувач кафедри політології та національної безпеки, доктор юридичних наук (спеціальність: державна безпека), професор. 

Спеціальність “Національна безпека” спрямована на підготовку майбутніх кадрів для СБУ – кваліфікованих фахівців з питань державної та міжнародної безпеки. У програмі навчання – політичні, економічні, правові, соціальні, інформаційні та інші аспекти національної та міжнародної безпеки. 

Програма підготовки бакалавра за спеціальністю “Громадське здоров’я” передбачає підготовку нової генерації фахівців для органів державного управління, місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання різних форм власності в т.ч. недержавних організацій у сфері громадського здоров’я.

Ці фахівці вирішуватимуть проблеми, пов’язані із демографічною кризою, зростанням захворюваності, інвалідизації та смертності серед населення, доступом до послуг з медичного обслуговування, низькою економічною ефективністю діяльності галузі охорони здоров’я, незадоволенням значної частини громадян станом медичної допомоги та захистом прав пацієнтів тощо.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews