У Рівному на зустріч ортопедів та травматологів зібралися кращі фахівці України

09.06.2017 21:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марія Соколенко

Сьогодні на базі комплексу Броварня на Грушевського зібралося понад сотня ортопедів та травматологів із різних куточків нашої країни, аби обговорити проблеми у своїй галузі, шляхи їх вирішення, а головне – обмінятися передовим досвідом.

Така міжрегіональна науково-практична конференція: Рівненcькі зустрічі «Нове в ортопедії та травматології» проводиться у нашому місті щороку.

І це не просто посиденьки за чашкою кави, а серйозні практичні розмови. Зокрема, йдеться про різноманітні патології та проблеми, з якими зіштовхуються ортопеди та травматологи у своїй повсякденній діяльності. 

– Традиційно ми тут обговорюємо масу різноманітних питань – хребти, кістки, кисті, тощо. Це такі своєрідні зустрічі. І тут збираються лікарі-практики, а не чисто теоретики, і обмінюються досвідом. Однозначно, це піде всім на користь, особливо для молоді, – розповідає головний лікар Рівненської ЦМЛ Євген Кучерук. 

Такі зустрічі вже стали традиційними. І у Рівному вони проводяться вп`ятнадцяте. Провідні фахівці з ортопедії та травматології діляться власним досвідом, питають поради та дізнаються щось нове у своїй галузі. І таким своєрідним центром акумуляції цих всіх знань наше місто стало неспроста.

Оскільки саме у Рівному працюють люди, які започатковували нові напрямки лікування в Україні загалом, – каже головний ортопед-травматолог МОЗ України Сергій Страфун. – Наприклад, за допомогою Георгія Чеховича у Рівному створювалася нова асоціація артроскопії і спортивної травматології, яка потім стала всеукраїнською. І фактично перші здобутки артроскопії були зроблені саме у вашому місті. Завдяки нинішньому головному ортопеду-травматологу обласного управління охорони здоров'я, кандидату медичних наук Валентину Піонтковському втілюються нові технології у лікуванні захворювань хребта. А втілювати нові технології на рівні обласної лікарні – це набагато складніше, ніж коли ти їх втілюєш в інституті. 

На зліт ортопедів та травматологів приїхали фахівці із різних міст України, з різним досвідом роботи. Так, лікар з Харкова Олег Вирва є керівником кісткової онкології у своєму місті, таке відділення є єдиним на всю Україну. Оскільки, фахівцю є чим поділитися, він був запрошений на конференцію в якості лектора. 

– Мова йде про хірургічне лікування кісткових пухлин і сарком, заміщення дефектів, які утворюються після видалення пухлин. На жаль, зараз питання це стало ще більш актуальне після того, як почалася війна з Росією. Мені прикро про те говорити, але кісткові вогнепальні дефекти - це зараз дуже складна і страшна проблема. І ці питання у нашому інституті, я думаю, вирішуються найбільше, на сучасному рівні, – сказав Олег Вирва.

 Молоді учасники конференції зазначають, що для них такі заходи дуже корисні. Адже, безкоштовно можуть отримати цінний досвід. 

– Дуже цікаво послухати якісь інновації, нові думки, дізнатися про сучасні методи лікування. Кожен приїжджає і презентує щось нове. Разом з тим, можна поділитися думками і з іншими травматологами, врахувати їхній досвід при лікуванні тих чи інших патологій, – ділиться своїм враженням про фахову зустріч лікарів ортопед-травматолог Рівненської ЦМЛ Роман Юкіш.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews