Марія Соколенко

Марія Соколенко

журналіст, репортер

Чи доб’ються рівняни європейських доріг?

14.06.2017 07:25   Джерело: RvNews
Автор : Марія Соколенко

З білою фарбою і на дороги. Саме таким чином рівненські активісти вирішили боротися за якісне асфальтне покриття. Зокрема, вони вимагають від влади зробити капітальний ремонт дороги на найпроблемніших ділянках у нашому місті. Зокрема, мова йде про вулиці Макарова та Шухевича.

Активісти зазначають, що дорогу на цих вулицях обіцяли відремонтувати впродовж року, а пізніше сказали, що справляться за шість місяців. Але за півроку, як відомо, настане зима. А тому навряд чи будуть відремонтовані ці ділянки дороги на совість. 

null
Фото "Авто Євро Сила"

– Спершу розпочнемо за дороги, щоб вони зробили їх раз і назавжди. Тобто як у Європі. Зробили дорогу і впродовж трьох років дають гарантію. І при цьому нічого не роблять і не ремонтують. Лише поновлюють щороку розмітку, – говорить представник ГО «Авто Євро Сила» м. Рівне Руслан Левчик

 Подібну акцію у Рівному активісти проводять вже вдруге. Обмальовували вибоїни, разом із поліцейськими вимірювали ями та канави. Однак, після цього пройшов вже тиждень, а від влади нуль реакції, – каже голова громадської організації рівненського осередку «Авто Євро Сила» Юрій Шкорник. І додає, вони готові щодня виходити на дороги і організовувати такі акції, аби лише достукатися до владних кабінетів. 

null
Фото "Авто Євро Сила"

Ми йдемо в Європу. Відкритий безвіз для нас. Європеєць, коли заїжджає до нас на Україну, то як ви гадаєте, чи приїде він другий раз на автомобілі? Немає доріг, немає розмітки. А із-за цього стаються ДТП. Тому вони не хочуть до нас їхати. І великим фактором служить те, що у нас немає доріг, – ділиться своїми думками голова ГО «Авто Євро Сила» м. Рівне Юрій Шкорник.

Таким чином, аби пришвидшити початок ремонтних робіт на проблемних ділянках дороги у Рівному, активісти й організовують подібні акції. Традиційно викликали працівників поліції. Ті у свою чергу – відповідну службу, яка, власне, і слідкує за станом доріг у місті.

 – Виконувати свою роботу працівників поліції, тобто приїхати на місце події, скласти акт обстеження, написати протокол по 140 статті на невідповідність дорожнього покриття на ШЕУ, вони не хочуть. Вони лише розказують, що грошей немає, планується проект, – зазначає Руслан Левчик.

 Активісти обіцяють, що коли їх знову проігнорують, вони 24 червня організують більш масовий автопробіг за участі водіїв із інших міст України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews