Крига скресла: на Рівненщині вже розпочалися масові ремонтні роботи доріг

16.06.2017 23:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марія Соколенко

Гроші виділяються – дороги ремонтуються. У цю казку важко повірити, але, факт: на Рівненщині йде активний процес по будівництву та реконструкції асфальтного покриття. Своєчасність та якість робіт у Дубенському районі вирішив проінспектувати і голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко.

Зокрема, майже тридцять років дорога у селі Тараканів Дубенського району ремонту не бачила. Хоча саме вона і з’єднує дві міжнародні траси. Щодня цією дорогою проїжджає тисячі автомобілів, через що з часом і асфальтне покриття зруйнувалося вщент. 

null
Фото автора

 – Біля нас тут такі ями були, що коли машина проїде, особливо фури по 50 тонн, то у серванті все підстрибувало, все тряслося. Люди всі чекали, щоб дорогу цю зробили, щоб тих ям не було, – розповідає мешканець села Тараканів Дубенського району Андрій Руднік.

Тому на ремонт цієї ділянки дороги і мешканці села, і самі водії чекали як ніколи. Оскільки дорога ця має стратегічне значення, за її реконструкцію в області взялися першочергово. Таким чином, вже понад тиждень тут тривають активні будівельні роботи. 

– Вже зроблено майже весь вирівнюючий шар на 2,5 км, який нам був вказано. І 300 метрів ґрунтового каменю встановлено. А ще залишається верхній шар. Окрім того, займе трохи часу облаштування бордюрів, це ще 1км 200 м, то десь на три тижні ми тут ще застряли, – розповідає представник тернопільської фірми-підрядника Ольга Рикун.

 Вже майже завершили поточні ремонтні роботи у Дубенському районі й на дорозі, яка межує із Волинською та Тернопільською областями. Начальник служби автомобільних доріг Рівненської області Петро Удовиченко зазначає, що залишилося лише укріпити бордюри та нанести розмітку.

 – Укладка асфальтобетону вже проведена. Майже 95 відсотків об’єкту вже виконано. Покриття двох шарів вже покладено. Проводилося фрезерування. Укладка вирівнюючого шару – від 8 до 15 см. І укладка верхнього шару 5 см.

 Голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко розповідає, що своєю дорожньою, так би мовити, інспекцією він адоволений. Зазначає, що фірма-підрядник виправдовує свою довіру й робить дороги на совість. 

null
Олексій Муляренко

– На сьогоднішній день ми бачимо, що залучена досить сучасна техніка. Суміш високої якості. Це говорить про те, що ті роботи, які будуть виконані, то мають бути виконані як вчасно, так і якісно. Тому що виконавець попереджений про гарантійні зобов’язання і в разі погіршення стану дороги, буде змушений переробити недоліки впродовж трьох років, – зазначає голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Нагадаємо, що фінансування ремонтних робіт на дорогах Рівненщини здійснюється із державного бюджету. Зокрема, кошти надходять від такого собі митного експерименту. Так, першочергово на дороги в область має надійти понад півмільярда гривень. До того ж, вже з наступного тижня розпочнуться ремонтні роботи дороги до Білого озера.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews