Одну з найпрестижніших світових премій здобули костопільчани за «розумний годинник» «LaMetric»

22.06.2017 11:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Вікторія Намозова та Дмитро Бариський з Костополя у складі команди провідних львівських айтішників створили «розумний годинник» «LaMetric», який отримав найпрестижнішу в світі премію «Red Dot Product Design Award 2016» у сфері дизайну. Про це повідомляє kostopilnews.com.

null
Команда переможців

«LaMetric» – це мультифункціональний діодний дисплей, який вміє відображати час і різну корисну інформацію: сповіщення із соцмереж і пошти, дані про погоду і здоров’я користувача тощо. Це стає можливим завдяки синхронізації з додатками на зразок Google Calendar, CrossFit, Apple Store, IFTTT. У пристрій також вбудований таймер та секундомір.

null
Розумний годинник

Молоді винахідники поєднали технічний креатив із дизайнерським і цим забезпечили собі перемогу. Технічний директор проекту Дмитро Бариський випускник Костопільської ЗОШ №3 та Національного університету «Львівська політехніка, а дизайнер проекту Вікторія Намозова випускниця Костопільської ЗОШ №4 та Львівської національній академії мистецтв.

Довідка: «Red Dot Design Award» – авторитетна нагорода в галузі дизайну, що присуджується європейським інститутом Центром дизайну землі, який розташовується в місті Ессені (Німеччина). Нагорода також вручається дизайнерам і компаніям-виробникам за видатну якість і особливі досягнення в дизайні товарів широкого вжитку. Роботи, відмічені нагородою, виставляються в Музеї дизайну «Red Dot» в Ессені, який на сьогоднішній день є найбільшим у світі зібранням досягнень сучасного дизайну.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews