Дитячий хоспіс, дитяче паліативне відділення. Чому це необхідне у Рівному?

23.06.2017 12:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

В житті бувають трагедії. І діти теж іноді виявляються невиліковно хворими. Через відсутність дитячого хоспісу ці діти в переважній більшості змушені доживати останні дні в стінах лікарні, інколи і в реанімації. Адже батьки не мають ні досвіду, ні підтримки в догляді за паліативними хворими в домашніх умовах.

В свою чергу персонал відділення не має змоги надавати відповідну допомогу паліативній дитині через те, що відділення не розраховане на таку допомогу. І тому часто помираюча дитина опиняється в реанімації – при тому, що їм необхідно в цей час зовсім інше: умілий догляд, якісне знеболення, спілкування з друзями і дорослими, ігри, радість. Дитина, навіть якщо термін її життя є обмеженим, не повинна страждати від болю, туги й самотності!

У Рівному повинен відкритися дитячий Будинок Життя! Саме для цього Благодійний фонд «Скарбниця надії» за фінансової підтримки Європейського Союзу та БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» проводить у м. Рівне цикл заходів для створення в Рівненській області дитячого паліативного відділення (хоспісу).

В понеділок 26 червня в Інформаційно-освітньому центрі «ІnfoHUB», що по вулиці Словацького, 3-А об 11-й годині відбудеться Громадське обговорення щодо надання паліативної допомоги дітям та створення в Рівненській області дитячого паліативного відділення (хоспісу). Для участі в обговоренні запрошуються представники обласного управління охрані здоров’я, міських відділів охорони здоров’я, депутати Рівненської обласної ради, представники апарату омбудсмена, головні лікарі лікувальних установ області, лікарі, медичні сестри, батьки дітей, які перенесли важкі захворювання, громадські активісти, правозахисники, жителі Рівненській області. 

В обговоренні також візьмуть участь експерти, фахівці в сфері надання паліативної допомоги з Києва, Івано-Франківська, Одеси, Харкова, Луцька.

А наступного дня, 27 червня, у Конференц-залі міського Управління охорони здоров’я (вул. Драгоманова, 7) з 10-ї по 17-ту годину проходитиме навчальний семінар «Медичні, соціальні, організаційні основи паліативної допомоги дітям».

Викладачі семінару з Києва та Івано-Франківська є провідними фахівцями в сфері розвитку паліативної допомоги в Україні. 

Учасники семінару отримають сертифікати про проходження навчального курсу в рамках програми Європейського Союзу «Забезпечення захисту прав осіб, що потребують паліативної допомоги, силами ОГС».

Організатори запрошують на означені заходи представників ЗМІ й усіх зацікавлених осіб.

Контактна особа – Євген Новицький: 066-10-34-935; 068-166-88-12; med.pravo@ukr.net


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews