Майже половина випускників Рівненщини ЗНО з математики зігнорували

23.06.2017 14:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

На Рівненщині цього року закінчили школу 7 980 одинадцятикласників. Неповну середню освіту по закінченні дев’ятого класу дістали – 12 532 осіб. Випускники шкіл склали ЗНО і 23-24 червня їм вручать документи про середню освіту та відбудуться випускні вечори.

На основній сесії ЗНО випускники Рівненщини складали три обов’язкові предмети: українська мову й літературу, історію та математику.

Першим і основним іспитом була українська мова та література. Цього року на Рівненщині цей тест писали не тільки цьогорічні випускники, а й ті, хто не склав чи не складав цей іспит в минулі роки. В цілому – 8 820 екзаменованих осіб.

Тест з другого основного предмету – історії України – писали не всі випускники. В цілому було 7 269 учасників тестування.

А третій предмет, визначений обов’язковим – математика – половина випускників обов’язковим для себе не визначили. Тож відтак цей тест писали лише 3 810 екзаменованих випускників шкіл Рівненщини.

Решту предметів школярі обирали за списком. Найпопулярнішим предметом цього року була біологія (писали тест 3 659 осіб). На другому місці географія (3 335 осіб). Тест з англійської мови складали 1 698 випускників, з фізики  – 901, з хімії ще менше – лише 816. За цими числами вже можна судити про те, що половина цьогорічних випускників буде обирати для себе гуманітарні спеціальності, або й взагалі добра частина випускників до вишів не підуть, а обиратимуть робітничі професії.

В цілому, у порівнянні з минулим роком, відсоток явки учасників ЗНО зріс на 6 відсотків.

Слід сказати, що є й такі випускники, котрим через допущені на тестуванні порушення, спробу списати, заборонили складати ЗНО і вони зможуть скласти свою сесію лише наступного року. Таки нещасливців виявилося нещасливе число –  тринадцять.

Для тих, хто з певних причин, через хворобу чи інші поважні причини, не зміг скласти сесію ЗНО в червні, оголошена додаткова сесія, яка триватиме з 3 по 12 липня і проходитиме у Рівненській українській гімназії. Складатимуть її 64 учасники, одинадцять з яких знаходяться у місцях позбавлення волі.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews