10% мешканців Рівненщини вже мають біопаспорти

23.06.2017 18:47   Джерело: Рівненська ОДА
Опубліковано : Юліана Медічі

Мешканці Рівненщини розпочали виконувати основну вимогу ЄвроСоюзу – виготовляти біометричні паспорти.

Чи виникатимуть проблеми із оформленням біопаспортів у мешканців Рівненщини, і які шляхи їх вирішення – ці питання обговорили в Рівненській ОДА.

За словами заступника голови рівненської ОДА Ігоря Тимошенка, безвіз активізував попит на закордонні ­паспорти з біометричними даними, адже саме ті, хто має цей документ, зможуть безпере­шкодно їздити в Європу. Нині очікують пік бажаючих оформити біопаспорт. Підігріває ажіотаж і літні відпустки.

Як розповів т.в.о. начальника УДМС України в Рівненській області Святослав Потейчук, 10% населення Рівненщини вже мають такі документи.

Аби уникнути черг для отримання паспорту, на Рівненщині запровадили попередню реєстрацію.

Так, для оформлення біометричного паспорта з 21 червня для мешканців Рівненщини запроваджений режим електронної черги. Реєстрація проходить через термінали у міграційній службі. Тестова електронна реєстрація з 23 червня запрацювала і у рівненському ЦНАПі.
 
Сервіс дозволяє записатися на зручний час не більше як за два тижні. Загалом вже більше 1000 жителів Рівненщини записані в електронну чергу.
 
А невдовзі усі охочі отримати біопаспори зможуть зареєструватися через офіційний сайт Державної міграційної служби.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівненська ОДА