Вогнеборців з Рівненщини навчатимуть у Польщі

27.06.2017 07:54   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

На двотижневе навчання із рятувальної та пожежної справи до Польщі поїдуть 36 добровольців-вогнеборців з Рівненщини.

Навчання відбудеться в рамках реалізації програми «Польська допомога» і сприятиме організації волонтерів-рятувальників задля підвищення рівня безпеки в області. Проект співфінансований Міністерством закордонних справ Республіки Польщі в рамках програми польської закордонної допомоги.

Вогнеборці з сіл Велика Омеляна та Біла Криниця Рівненського району, а також села Бугрин Гощанського району поїдуть за досвідом до сусідньої країни вже 20 липня цього року. Про це повідомляє сайт Рівненської облдержадміністрації.

Нещодавно у Польщі перебували з дружнім візитом рівненські посадовці, де ознайомилися із формуванням добровільних пожежних дружин. Поїздка була плідною, тому отримала своє продовження вже на Рівненщині. Планується, що сільради Дубенського та Рівненського районів підпишуть угоди з гміною Рачеховіце, зокрема, щодо створення добровільних пожежних підрозділів.

Для розуміння: у сусідній Польщі пожежні добровольці складають 70 відсотків від усієї загальної кількості вогнеборців країни. Цей рух надзвичайно потужно розвинений та має своє істричне підгрунтя. Тож у поляків є чому повчитися. Тим паче, що польські колеги активно сприяють розвитку у Рівненській області волонтерського добровільного пожежного руху, а також центрів безпеки громадян.

Майбутній Центр об’єднуватиме пожежно-рятувальну службу, поліцію та швидку допомогу. На його базі працюватиме система екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером. Таке компактне розташування оперативних служб дозволить швидко та ефективно реагувати на надзвичайні події. Також це значно скоротить фінансові витрати об’єднаних територіальних громад на їх утримання.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews