Ви до нас, а ми до вас – Рівненщина розширює співпрацю з поляками

27.06.2017 09:09   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Вчора на Рівненщині побувала офіційна польська делегація, до складу якої увійшли відомий польський політик Єжи Міллер та війт гміни Рачеховіце Марек Габздиль.

А тиждень тому в рамках програми «Польська допомога» рівненські посадовці перебували у Польщі, де ознайомилися із формуванням добровільних пожежних дружин. Поїздка була плідною, тому й отримала своє продовження вже на Рівненщині, – повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

null
Фото прес-служба РОДА

Під час зустрічі з гостями з близького зарубіжжя на Рівненщині в.о. голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко та перший заступник голови облради Олександр Корнійчук висловили переконання, що співпраця не завершиться лише створенням Центрів безпеки, а матиме продовження і в інших галузях.

"Досвід сусідньої країни дуже цінний для Рівненщини. Адже нині у ключовій для нас реформі – децентралізації  – ми беремо приклад саме з Польщі", – наголосив Ігор Тимошенко.

null

Планується, що сільради Дубенського та Рівненського районів підпишуть угоди з гміною Рачеховіце, зокрема, щодо створення добровільних пожежних підрозділів.

Міжнародне співробітництво продовжиться й у інших напрямках – децентралізації, розвитку туризму, інвестування, відпочинку для дітей тощо.

null

Співпрацюватимуть сторони й задля створення умов для офіційного працевлаштування українців. Присутні переконані, що рівняни, будучи на роботі у Польщі, мають бути впевнені у своїх соціальних гарантіях. Для цього сторони створять робочі тематичні групи у всіх напрямах, які напрацюють пропозиції для подальших дій.

Вже у четвер, 29 червня, рівненські рятувальники знову поїдуть у Польщу задля продовження співпраці у рамках програми «Польська допомога».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews