Як поводитись при виявленні підозрілого вибухонебезпечного предмету?

28.06.2017 14:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Негативні процеси пов'язані з проведення антитерористичної операції на Сході України, діяльність прихильників незаконних збройних формувань т.зв. «ДНР», «ЛНР», нестабільність криміногенної обстановки, обумовлюють необхідність підвищення пильності громадян щодо виявлення вибухонебезпечних предметів. Тож управління СБУ в Рівненській області дає рівнянам рекомендації, як діяти у випадках виявленення підозрілих вибухонебезпечних предметів. 

Якщо виявлений предмет, на вашу думку, не повинен знаходитися в цьому місці, не залишайте цей факт без уваги. Якщо ви виявили річ, в якої немає господаря, в громадському транспорті, опитайте людей, що перебувають поруч. Намагайтеся встановити, чия вона і хто її міг залишити. У випадку, якщо господар не встановлений, негайно повідомте про знахідку водієві, а при виявлені невідомого предмета в установі, негайно повідомте про знахідку адміністрацію або охорону.

В усіх перерахованих випадках:  не чіпайте, не пересувайте, не розкривайте виявлений предмет; зафіксуйте час виявлення предмету; намагайтеся зробити усе можливе, щоб люди відійшли якнайдалі від знахідки; обов'язково дочекайтеся прибуття оперативно-слідчої групи (пам'ятайте, що ви є дуже важливим свідком);

 Пам'ятайте: зовнішній вигляд предмету може приховувати його справжнє призначення.  Для камуфляжу вибухових пристроїв використовуються звичайнісінькі побутові предмети: сумки, пакети, коробки, іграшки тощо.

Не робіть самостійно жодних дій зі знахідками або підозрілими предметами, які можуть виявитися вибуховими пристроями - це може призвести до вибуху, численних жертв і руйнувань.

В усіх випадках про виявлення ознак вибухового пристрою необхідно повідомляти за тел. – 102 або оперативного чергового Управління СБ України у Рівненській області (тел. (0362) 62-43- 43).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews