Громадські активісти Рівного домагалися ввести до госпітальної ради Вікторію Покоєвчук

07.07.2017 08:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Рівненські депутати і на другому пленарному засіданні 14-ої сесії ніяк не могли дійти згоди щодо представників від м.Рівне для роботи у складі госпітальної ради.

Секретар Рівнеради Сергій Паладійчук доводив, що квота від міста Рівне в госпітальній раді замала. І це головний недолік, який запропоновано було виправити.

Нагадаємо, що на Рівненщині три госпітальні округи: Рівненський, Сарненський і Дубенський. До Рівненського госпітального округу входять усі заклади охорони здоров’я, які розташовані в Рівному та районах – Рівненському, Здолбунівському, Острозькому, Корецькому, Гощанському, Костопільському і Березнівському. Місто Рівне за своєю чисельністю становить 40 відсотків цього округу. Проте до госпітальної ради від нього дозволили делегувати лише 20 відсотків представників. Сергій Паладійчук вважає, що це замало й вніс пропозицію звернутися до МОЗУ з вимогою збільшити цю квоту в госпітальній раді із шести до дев’яти осіб.

А поки що депутати Рівнеради подали на затвердження представників у межах тієї квоти, яка узгоджена раніше, додавши до цього списку окремо ще й трьох потенційних кандидатів.

 Серед претендентів імена заступника міського голови Галини Кульчинської, начальників міського й обласного управлінь охорони здоров’я Віктора Іськіва і Юрія Осіпчука, головних лікарів: центральної міської лікарні – Євгена Кучерука, міської дитячої лікарні – Миколи Надєйка та міського пологового будинку Сергія Сулімовського.

Громадські активісти наполягали, щоб до ради увійшла екс-керівник міського управління охорони здоров’я Вікторія Покоєвчук. На підтримку її кандидатури в залі виступили очільниця «Жіночої сотні» Ніна Скиба та журналістка Інна Білецька.

Ніна Скиба була категоричною: «Покоєвчук має бути у складі ради! Інші варіанти не розглядаються!»

«Не забувайте, що не ви тут керуєте, а депутати», – відповіла на це депутатка Анна Іванова.

Нагадаємо, що Вікторія Покоєвчук  – медик за освітою, працювала у Рівненській міській клінічній лікарні, згодом на посаді заступника начальника управління охорони здоров'я виконавчого комітету Рівненської міської ради, а з 12 травня 2015 року майже два роки – до березня 2017-го – на посаді начальника цього управління. 

Квоти ділили за принципом і партійним, і громадським, і фаховим - щоб були в раді не тільки лікарі, а ще й громадські ативісти. Міським обранцям вистачило здорового глузду, щоб  питання не затягувати надовго, а прийняти рішення, яке було передбачене проектом. Вікторія Покоєвчук разом з Юрієм Лазаревичем та Юрієм Поліщуком потрапила до числа потенційних кандидатів. Якщо МОЗ дасть дозвіл на збільшення квоти, вони опиняться в госпітальній раді.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews