На Поліссі хворих возитимуть на французьких «швидких»

17.07.2017 09:26   Джерело: http://piwnich.info
Опубліковано : Людмила Марчук

Рівненщина отримала нові «швидкі». Медавтомобілі після оформлення усіх документів поїдуть у свої райони. Їх передали 16 райлікарням, ще дві залишили у Рівному. Це французькі авто марки «Сітроен». Тепер ними возитимуть кардіологічних хворих, повідомляє Північ-інфо.

null

Кожне авто укомплектоване сучасним обладнанням: дефібрилятором, електрокардіографом, відсмоктувачем, пульсоксиметром, глюкометром та кисневою станцією, каталкою, вакумним матрацом, візком, вакуумною шиною та приладом для підігрівання розчинів. Також «швидкі» оснащені ношами на пневмопідвісці, щоб хворого не підкидало у салоні на наших дорогах. Працювати на цьому сучасному обладнанні лікарі з районів уміють, адже вони пройшли відповідне навчання, запевняють в обласному управлінні охорони здоров’я.

null

«Машини відповідають класу «В». При підключенні апарату штучної вентиляції легень авто практично перетворюватиметься на реанімобіль. Кожен автомобіль швидкої допомоги коштує 64,5 тисяч доларів. Усі вони були закуплені у рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Відповідно до умов нашого проекту, ми план виконали. У тендері брали участь дві українські компанії та одна іноземна. Переможцем обрали «Автоспецпром», який надав найдешевшу пропозицію», – розповів керівник проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок.

Районні лікарі новим «швидким» радіють, адже як зазначають, їздить доводиться на старих авто, які купували ще 20 років тому.

null
Реанімобілі оснащені всім необхідним

«Дороги у нас в районі не найкращі, але ці нові автомобілі з ними впораються. Вони дуже зручні. Я думаю пацієнти відчують різницю», – розповів водій «швидкої» з Березнівського району.

Тепер у черзі ще реконструкція 105 лікарських амбулаторій та ФАПів. У планах консультантів Світового банку також створення ще одного серцево-судинного центру на Рівненщині. Окрім рівненського, такий самий медзаклад хочуть відкрити у Сарнах, куди довозити хворих з Полісся набагато ближче, ніж транспортувати їх у Рівне.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: http://piwnich.info