Конфлікт довкола Зорянської котельні вичерпано

Замість автомийки будуватимуть пожежну частину

18.07.2017 21:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Максим Коломис

Авгієві стайні пострадянської бюрократії у Рівненському районі повільно, але розчищаються. Швидше, на жаль, не виходить, адже активним громадянам доводиться боротися в прямому сенсі за кожну конкретно узяту котельню.

Та, що в Зорі розташувалася в самісінькому центрі села, для використання вже давно не придатна, бо усе, що було більш-менш вартісне, звідти давно вивезли… Зорянській сільраді, однак, там донедавна належала хіба земля: залишки самої котельні ще 15 років тому передали районній «Рівнекомуненергії», а відтак змінювати призначення об’єкта і дозволяти будувати на його місці мали право виключно тутешні чиновники.

2 грудня 2016 року вони провели конкурс на оренду частини приміщення котельні під складські приміщення. Його на безальтернативній основі виграло ПП «Полісся-експерт». І вже невдовзі в селі почали говорити, що замість складів нові власники будуватимуть станцію технічного обслуговування з автомийкою. Для цього навіть планують забрати в оренду всю площу під котельнею. 

Таке рішення, прийняте без будь-якого обговорення з громадою викликало активний спротив деяких її активістів. Так депутат Зорянської сільради Сергій Мельничук висунув ініціативу побудувати на цій площі добровільну пожежну частину і для цього передусім повернути вказану землю на баланс села.

У «Рівнерайкомуненергії» якийсь час відбувалися відмовками, мовляв, сільрада завдала їм збитків, коли мешканцям будинків, які обслуговувала котельня, надали дозволи на встановлення автономного опалення. Самі, виходить, винні в тому, що котельня занепала, а тепер от ще й приміщення її вам повертай!

null
Фото з мережі Інтернет

Як би там не було, відповідне клопотання на сесії Райради задовільнили і приміщення Зорянській сільраді таки передали. Представники «Полісся-експерт», одразу ж  заявили, що без дачі дозволу на зміну призначення колишня котельня їм більше зовсім не цікава.

Тепер будівництво добровільної пожежної частини в Зорі виглядає питанням майже вирішеним. На поточний рік у районі реалізовуватимуть українсько-польський проект створення добровільних пожежних частин. Від початку їх планували відкрити у Квасилові, Білій Криниці та Великій Омеляній. Тепер до списку долучиться ще і Зоря. А от із автомийкою таки доведеться зачекати…


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews