У Рівному сім'ї Мамчурів заважає пам'ятник Косміаді

21.07.2017 17:02   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному родина Мамчурів понад 10 років судиться з містом за 10 соток, на яких міська влада нещодавно все-таки встановила пам'ятник Георгію Косміаді. Тепер Олександр Мамчур змінив позовні вимоги та вимагає знести пам'ятний знак. 

Про це, не стримуючи обурення, написав на своїй сторінці у ФБ керівник рівненського управління культури Тарас Максименко.

Нагадаємо, пам'ятник відомому художнику, педагогу та архітектору Георгію Косміаді встановлено на земельній ділянці поблизу будинку Мамчурів. Як свідчать історичні дані, значну частину свого життя митець прожив у Рівному в будинку на розі вулиць Драгоманова та 16 Липня, тож і місце для пам'ятки обрали не випадково.

Не зважаючи на тривалу судову тяганину, на сесії міської ради депутати запропонували позивачам компроміс - надати трохи менший шматок території. Тоді Мамчури погодилися на таку пропозицію. Натомість, тепер, як пише Максименко, вони змінили позовні умови в суді та просять знести меморіал. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews