На Рівненщині ініціативниим громадам виділять до 100 тисяч гривень

22.07.2017 10:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Рівненщині завершився обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад. Переможці конкурсу отримають чималі кошти. Про це повідомляють в РОДА.

Із усіх пропозицій експерти відібрали 8 проектів. На свої ідеї громади отримають від 75 до 100 тисяч гривень.

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко розповів, що на конкурс подали всього 65 заявок. Комісія відібрала найкращі. Загалом на проекти спрямують більше 700 тисяч гривень. Обов’язковою умовою їх реалізації є співфінансування. Громади-переможці планують витратити більше 500 тисяч гривень.

Зокрема, за допомогою коштів обласного бюджету у дитсадку села Острожець Млинівського району встановлять сонячні колектори, а в дошкільному закладі села Бугрин Гощанського району облаштують дитячий майданчик. Гроші отримає громада Корця для створення соціально-культурного осередку в районі замкової гори, а для мешканців Здолбунівщини облаштують креативний простір в районній бібліотеці.

Найбільша кількість обраних проектів спрямована на популяризацію здорового способу життя. Так, бюджетні гроші спрямують на облаштування тренажерного залу в селі Боремель Демидівського району, спортивний майданчик у селищі Млинів, вуличні тренажери у Привільненській сільраді Дубенського району та спортивно-ігровий комплекс у смт Клесів Сарненського району.

Є багато проектів, які не перемогли, проте були визнані досить сильними. Відтак Ігор Тимошенко сподівається, що на конкурс виділять додаткові кошти і гарних проектів побільшає.

За матеріалами прес-служби Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews