На Поліссі тільки й мови, що про візит митрополита УПЦ МП Онуфрія

Як у Сарнах йому простеляли квіткові доріжки та влаштували пишний прийом

22.07.2017 17:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Такий прийом влаштовували хіба що царям, або в радянські часи – генеральним секретарям. Місто Сарни, яке йменують столицею Рівненського Полісся, готувалося до прийому предстоятеля Української Православної Церкви Московського патріархату Онуфрія не один день. Зустрічали церковника з таким пафосом, який це місто навряд чи пам’ятає, коли ще таке було.

null
Викладені квітами доріжки

Дорогу, по якій ступала нога сановитого гостя, вистелили килимом із живих квітів, по обидва боки стояли священики, а дівчата в українському вбранні підносили митрополиту букети та коровай. Онуфрія вітали перші керівники як району, так і області. Відомо що з Рівного вітати митрополита їздили голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук та заступниця голови Рівненської облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко.

null
Благословення для влади

На богослужіння до Свято-Покровського собору у Сарнах з’їхалися голови районних адміністрацій з усієї Рівненщини та міські голови з усіх північних районів Рівненщини, а також зійшлося безліч вірян. Про всі нюанси візиту візиту на Полісся предстоятеля Української Православної Церкви Московського патріархату пише Північ-інфо.

null
Священнослужителі з усієї округи

Як інформує Сарненська єпархія УПЦ, Онуфрій на Рівненщині молився за мир в країні та припинення війни, а також привітав митрополита Поліського із 60-річчям. Вочевидь саме з цієї нагоди він і приїхав на Полісся, щоб вручити Митрополиту Поліському церковну нагороду з нагоди ювілею, а також за заслуги у ввіреній йому на Поліссі єпархії. Разом із Онуфрієм на Рівненщину приїхав митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, архієпископ Бучанський Пантелеймон, архієпископ Городницький Олександр, єпископ Ірпінський Климент, а також єпископ Луцький і Волинський Нафанаїл, інформує Сарненська єпархія УПЦ.

null
Вручення нагороди митрополитові Поліському

У соцмережах вже підрахували, у скільки обійшовся прийом Московського митрополита Онуфрія на рівненському Поліссі. Сума вийшла захмарна. Адже усі пункти у «райдері» священика були, напевно, враховані, пише Північ-інфо. Найбільшого розголосу викликав переліт Онуфрія до Сарн на 60-ти річчя Митрополита Сарненського та Поліського Анатолія. А у храмі презентували дороговартісну ікону «Тайна вечеря», виконану з бурштину.

null
Ікона з бурштину вочевидь сподобалася

Пиром під час чуми називають прийом Онуфрія користувачі соцмереж. Бо як ще трактувати отакі прийоми митрополита митрополії, що керується з тієї країни, з якою у нас йде війна? Не зайве нагадати, що священнослужителі того ж таки Московського патріархату в Росії освячують зброю, яка йде на схід України у так званих гуманітарних конвоях. І ця зброя призначена вбивати українців. І вбиває. Третій рік поспіль. А матері по всій Україні, у тому числі й у північних районах Рівненщини, продовжують хоронити своїх дітей. Не поодинокі випадки, коли священнослужителі УПЦ МП відмовляються хоронити наших воїнів.

Фото - http://piwnich.info


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews