Скажену лисицю виявили на Рівненщині

25.07.2017 18:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Лисицю, хвору на сказ, виявили в Дубнівському районі. У зв’язку з цим, 25 липня під керівництвом в.о. голови адміністрації Володимира Іщука оперативно проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Повідомляє прес-служба ДРДА.

На засіданні комісії йшлося про те, що в с. Довге поле Семидубської сільської ради було виявлено труп червоної лисиці. Після відбору патматеріалу у лисиці фахівці підтвердили захворювання на сказ.

Рішенням комісії від 25.07.2017 року в селі Довге поле Семидубської сільської ради введено карантин строком на 60 діб. До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території та загрозливій зоні забороняється: проведення заходів із залученням тварин, вивезення за межі вказаних вище зон собак, котів і диких тварин.

Під час карантину фахівці ветеринарної служби здійснюватимуть щоденний подвірний обхід та проводитимуть щеплення від сказу для котів і собак.

Нагадаємо, що в Довгому Полі цього року вже був виявлений сказ, у зв'язку з чим також оголошували карантин, термін якого занінчився 25 травня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews