Рівненські ветерани відмовились від відзнак з георгіївськими стрічками

26.07.2017 16:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

На  пленумі ради обласної організації ветеранів України вирішили відмовитися від відзнак з георгіївськими стрічками, - йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Під час засідання заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір звернув увагу на відзнаки, які були надіслані від колишнього керівництва центрального офісу організації. На бланку однієї з грамот було зображення георгіївської стрічки та радянської символіки.

Віталій Ундір запропонував повернути ці «нагороди» колишньому керівництву організації ветеранів України. Обласна організація одноголосно підтримала його ініціативу, адже в нинішніх умовах використання радянської символіки неприпустиме.

«Я допускаю, що бланки можуть бути ще з попередніх років і їх треба використати, але ж не таким чином! Є грамоти з українською символікою! Георгіївська стрічка з моменту військової агресії є символом окупації Російської федерації проти України. Ці стрічки носять ті, хто вбиває мирних жителів і наших воїнів. Ми не маємо морального права приймати такі «нагороди», - відзначив Віталій Ундір.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews