Одружитися й розлучитися, поміняти прізвище можна онлайн

Ще повернути втрачені документи, зареєструвати бізнес тощо

27.07.2017 07:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Без черг, бюрократичної тяганини і зайвого спілкування із чиновниками. Така практика отримання послуг, що давно і успішно працює в Європі, сьогодні запроваджується й в Україні. Проект «Онлайн будинок юстиції» (http://online.minjust.gov.ua), який раніше працював тільки для Києва та Київської області, відтепер працює й на Рівненщині.

Тож на однойменному порталі мешканці області можуть отримати всі ті сервіси, які міністерство надає в електронному вигляді. Про це повідомила начальник Головного територіального управління юстиції в Рівненській області Іванна Смачило.

Тож, якщо ви загубили чи втратили якісь документи (свідоцтва про народження, реєстрацію чи розірвання шлюбу, смерть, зміну імені), можна отримати повторні документи, а також відповідні витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Можна також зареєструвати фізичну особу-підприємця, юридичну особу, громадську організацію чи ЗМІ; отримати інформацію з усіх реєстрів Мін`юсту чи дані про електронний цифровий підпис. Послуга «СМС-Маяк» дає можливість слідкувати за будь-якими змінами в реєстрах бізнесу й нерухомості щодо власного майна і отримувати про це інформацію на телефон чи електронну пошту.

Онлайн можна одружитися, розлучитися, поміняти ім’я та прізвище.

З травня цього року у всіх відділах ДРАЦС Рівненської області запроваджено пілотний проект щодо подачі заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через інтернет. Прийом заяв здійснюється через веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» (http://dracs.minjust.gov.ua/). Подати заяву онлайн можна не тільки про реєстрацію шлюбу. Через інтернет можна подати заяву про розірвання шлюбу, зміну імені, внесення змін до актового запису цивільного стану, їх поновлення та анулювання, повторну видачу свідоцтв та витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян тощо. Заяви обов'язково повинні містити електронний цифровий підпис, або бути підписаними під час особистого звернення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews