Рівненщина задніх не пасе: ключові реформи та ініціативи уряду втілюються успішно

28.07.2017 14:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Успішно втілюється ключова реформа країни – децентралізація. Нині в Рівненській області вже створено 23 об’єднані громади. Власні доходи місцевих бюджетів вісімнадцяти ОТГ, які перейшли на прямі взаємовідносини з бюджетом, збільшились у півтора раза. Згідно рейтингу Мінрегіону, Рівненська область посіла 9-те місце за кількістю об’єднаних територіальних громад. Про це розповів під час колегії голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

null
Фото з мережі Інтернет

В області розпочався ремонт доріг. На разі – у рамках митного експерименту – 50% від перевиконання надходжень Рівненської митниці спрямовують на ремонт автошляхів. Нині на рахунки області вже надійшло майже 205 мільйонів гривень. І вже є перші результати – триває ремонт дороги Рівне-Сарни.

– Це вдала ініціатива, – переконаний Олексій Муляренко, – і вона буде реалізована в найкоротші терміни. У 2017 році відремонтують рекордну кількість доріг. За кошти від митного експерименту, а це орієнтовно півмільярда гривень – планується відремонтувати майже 50 кілометрів доріг.

Паралельно з децентралізацією тривають секторальні реформи – зокрема, медичної, освітньої та соціальної галузей. Рівненщина рухається вперед у напрямку передачі повноважень, ресурсів і відповідальності у громади з метою створення комфортного середовища для життя людей.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews