Будьте обачні: на Острожчині зауважили шахрая під видом іноземця

Пропонує купити чи залишити на зберігання дорогий посуд

30.07.2017 10:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Шахраї нині як ніколи вигадливі й підприємливі. Й не обов’язково злодій повинен бути на вигляд страшний та неприємний. Нерідко буває навпаки. Підходить до вас людина ввічлива, гарно зодягнута й просить вас про послугу. Минулого тижня острожанка Ірина Романенко розповіла, що до її мами звернувся статний чоловік, який удавав поляка, та запропонував залишити в неї на деякий час дорогий посуд на зберігання. Натомість просив грошову заставу. Винагородити за послугу обіцяв чималою сумою.

На вигляд ймовірний зловмисник, чоловік статний, віку приблизно 50 років, має маленькі вусики; приємний у спілкуванні, вдає поляка; був одягнутий у білу сорочку. Пересувається в авто сірого кольору на іноземних номерах. Про це повідомляє й застерігає краян бути обачними Острог.Район

Натомість інша острожанка Галина Максимчук у спільноті «Острог – місто очима мешканців» відповіла, що ще минулого року спілкувалася зі схожим чоловіком. Однак тоді він пропонував купити дорогий посуд зі суттєвою знижкою.

До речі, наприкінці 2016 року онлайн-ресурс Тернопіль Live також повідомляв про шахраїв, які на Тернопільщині пропонували особам похилого віку придбати кухонний інвентар із великою знижкою, а якщо потенційна жертва відмовлялася, просили взяти як заставу в обмін на певну суму грошей, обіцяючи повернутися і віддячити за послугу. За оперативною інформацією правоохоронців сусідньої області, тоді злочинці пересувалися автомобілем марки «Мерседес» з іноземними номерами.

У випадку зустрічі з підозрілими особами будьте розважливими, не спокушайтеся на пропозицію отримати велику знижку чи легкі гроші. Також варто уникати зорового (не дивитися в очі) та тактильного контакту (дотиків). Про подібні випадки також необхідно сповістити правоохоронні органи за коротким номером 102 або (03654) 2-21-76.

 





 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews